Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka Tekfen Yeni Koçunu Açıkladı!

Sizlere detaylarını daha önce iletmiş olduğum üzere Darüşşafaka Tekfen, koç Ahmet Çakı’dan boşalan koçluk görevine koç Selçuk Ernak‘ı getirdi.

Kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Darüşşafaka Tekfen Basketbol takımı baş antrenörlüğüne Selçuk Ernak’ı getirdi.

48 yaşındaki tecrübeli antrenör daha önce Çin A Milli Takımı, Partizan ve Ülkerspor’da yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu. Ayrıca Banvit ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi takımlarında da baş antrenörlüğü yapan ve bu iki temsilcimizle başarılı yıllar geçiren yeni baş antrenörümüze Darüşşafaka Tekfen ailesi olarak takımımıza hoşgeldin diyoruz!

Editör Yorumu:

Koç Ernak sınırlı ve sorunlu diyebileceğimiz bir kadro teslim alarak ateşten gömlek giydi. Ancak krizleri iyi yöneten ve bu tarz düşük bütçeli sınırlı kadrolarla başarıyı yakalamanın formüllerini bulabilen, yaratabilen bir koç. Douglas ile Sakarya’da yakaladıkları sinerjinin de artılarını kullanarak Darüşşafaka’yı biraz daha iyi konuma getirmeye çalışacak. Ama asıl hedef bu sezon değil ilerisi olmalı, sadece sezonun geri kalanında yaptıklarını dikkate almak doğru olmaz. Çünkü bu takımı kuran koç Ernak değil, yani şuandan itibaren kredisi yüksek olmalı, yönetim de basketbolseverler de sabır göstermeliler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …