Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (10.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 10.haftayı geride bıraktık. Milli maç arasının ardından önce haftaiçi hızlandırılmış programla sonra da haftasonu normal programla ligimiz yeniden heyecanlı maçlar sahne oldu. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

HAFTANIN MAÇI:

Bahçeşehir Koleji ligimize yeni gelen takımlardan biri olmasına rağmen gerek parkede ortaya koyduğu performans gerekse genç öğrencilerimizi basketbola çekmesiyle özel bir kulüp olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu maçta evlerinde ağırladıkları rakip Anadolu Efes oldu. Lacivert beyazlılar sadece ligimizin değil Euroleague’in de en formda takımlarından biri. Ancak son maçlarda üst üste Beşiktaş ve Real Madrid’e yenilmeleri ile bir düşüş başlıyormu diye kafalarda soru işaretleri de bırakmışlardı. Ama koç Ataman ve öğrencileri aksine bir reaksiyon göstererek ligin flaş takımı Bahçeşehir’i deplasmanda 87-81 yenmeyi bildiler. İkinci yarıda Micic ve Moerman liderliğinde farkı çift hanelere çıkarsalar da Bahçeşehir Colom liderliğinde geri döndü ve son anlara kadar maçın içinde kalarak bizlere, kaliteli ve keyifli bir mücadele izlettiler.

HAFTANIN TAKIMI:

Galatasaray sezona kötü bir başlangıç yaptı ve beklentilerin altında kalmıştı. Ancak son haftalarda işler yoluna girmeye başladı. Koç Erdoğan’ın istediği seviyeye yavaşta olsa çıkan sarı kırmızılılar Beşiktaş ve Darüşşafaka deplasmanlarında aldıkları kritik galibiyetlerin ardından bu kez Sinan Erdem’de genç oyuncularının enerjisi ile kaliteli yabancılarını birleştirmiş olan ligin tehlikeli takımlarından Banvit’i ağırladılar. Galatasaray evinde oynamanın avantajını bir kez daha kullandı ve üst üste iki deplasman galibiyeti elde etmenin de moraliyle Banvit’i de devirerek galibiyet serisini 3 maça çıkardı, play-off yarışında ben de varım dedi.

HAFTANIN MVP’si:

Sylven Landesberg (Türk Telekom): 37 sayı, 5 ribaund, 6 asist

Milli takım arasında Avusturya forması ile de ilk maçına çıkan ve formunun zirvesinde olan Landesberg, bu hafta Pınar Karşıyaka deplasmanında da adeta alev aldı. Tecrübeli skorer, 2/6 3sayı, 8/12 2sayı ve 15/15 serbest atış isabet oranı ile sahada kaldığı 37 dakikanın her bir dakikasına 1 sayı sığdırarak takımını galibiyete taşıdı. Koç Gören’in ona verdiği açık çek ve takım arkadaşlarının ona güven eşliğinde, olgunlaşmış karakteri ile artık pas/şut tercihlerini de çok iyi yapan Landesberg’i izlemek gerçekten büyük bir keyif.

landesberg karşıyaka ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Sylven Landesberg (Türk Telekom) : 37 sayı, 5 ribaund, 6 asist
Adrien Moerman (Anadolu Efes): 24 sayı, 13 ribaund, 5 asist
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 23 sayı, 4 ribaund, 6 asist
Zach Auguste (Galatasaray): 27 sayı, 15 ribaund
Sammy Mejia (TOFAŞ): 19 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 topçalma

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Erkan Veyseloğlu (Beşiktaş SJ): 11 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 topçalma
Sinan Güler (Fenerbahçe): 19 sayı, 2 asist
Göksenin Köksal (Galatasaray): 12 sayı, 7 ribaund, 2 topçalma
Barış Ermiş (TOFAŞ): 10 sayı, 2 ribaund, 9 asist
Cevher Özer (Afyon Belediyespor): 18 sayı, 5 asist

HAFTANIN KOÇU:

Beşiktaş SJ sezona kötü başlayan ve hayal kırıklığı yaratan ekiplerimizden biriydi ancak sonrasında tecrübeli koç Dusko Ivanovic etkisini hissettirmeye başladı. Yaşanan finansal problemlere rağmen takımını en verimli şekilde kullanan başarılı koç, sezon başında basketbolseverlere saç baş yolduran Pressey’i bile “adam etmeyi” başardı. Rich’i bir çok maçta kenardan getiren ve Erkan’ın enerjisini de devreye soktu. Bu haftada yaptığı hamlelerin ve ayarların karşılığını Darüşşafaka karşısındaki galibiyetle aldı Beşiktaş.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Michael Eric (Darüşşafaka Tekfen): 21 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 topçalma

Kötü durumda olan Darüşşafaka’da tartışmasız en iyi ayakta kalan isim oldu Nijeryalı uzun Eric. Beşiktaş karşısında da nefis bir başlangıç yaptı, ilk yarı neredeyse durdurulamaz bir performans sergiledi. Yorulana kadar arkadaşları da onu çok iyi beslediler ve o da hakkını fazlasıyla verdi. İki sayılık atışlarda 10/16 gibi çok iyi bir isabet oranıyla takımını Beşiktaş karşısında ayakta tutan isim oldu. 

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …