Güncel Haberler

Galatasaray ve Doncic İddialarına Dönemin Altyapı Sorumlusu Burçin Badem’den Yanıt Geldi

Oyuncu menajeri ve eski basketbolcu Mirko Milicevic, Sloven yıldız Luka Doncic‘in 13 yaşında Galatasaray’ın kapısından döndüğü iddialarını ortaya atmıştı. Dönemin altyapı sorumlusu Burçin Badem ise şahsi sosyal medya hesabından iddialara şu şekilde yanıt verdi:

“Anlamsızca haber olup büyüyen Doncic-Galatasaray hakkında bilgi vermek farz oldu.”

Özetle 2012-2015 Yıllarında Galatasaray Altyapı Genel Menajeri ve Maç Operasyon Müdürü’ydüm. Ekip olarak ve kişisel bağlantılarımızla yurt içi ve dışında birçok tarama ve araştırma yaptık. Basketbolcu yetenek havuzunda Galatasaray sağladığı maddi şartlar nedeniyle erkeklerde 6.-7. kızlarda ise 1.havuzda yer almaktadır. Bu nedenle üst düzey yeteneklerin kadroya katma rekabetinde farkı ancak saha içi ve saha dışı eğitimle kapatmak için çaba sarf ettik.

Ayrıca Luka Doncic bizzat benim 2012 yılından beri yakından takip ettiğim bir oyuncuydu. 2013 Yılında onun Drazen Petrovic’ten sonra en büyük Avrupalı basketbolcu olacağını söylemişti. Daha 14 Yaşında ama 40 Yaş basketbol zekası, 25 Yaş fiziksel özelliğine sahip demiştim. Daha Slovenya’dayken Real Madrid 98-99 jenerasyonu için gerekli tüm yatırımları fazlasıyla tamamlamış 10 kişilik teknik ekibi bu gençlerin emrine sunmuştu. Afrika’dan atlet pivotlar, Luka’nın paslarına cevap olabilecek yetenekte kısa rotasyonu…

2013 yılına gelindiğinde 1.5 Milyon Euro çoktan harcanmıştı bile. Bununla beraber Misak-ı Milli sınırlarında -amiyane tabir olacak belki ama- satılacak bir yetenek varsa en zengin kulüplere sunulur. Doncic gibi biri Türkiye’ye gelecek olsaydı sanırım en son Galatasaray’ın haberi olurdu. Benim tahminim şu anda oyuncu menajerliği yapan eski dostumuz Mirko, kendini hatırlatmak için meydanı en boşta bulabilecek kulüp olarak Galatasaray’ı görmüş ve böyle bir söylemde bulunmuştur.

Yeni Doncic’ler bulma konusunda kendisine başarılar dilerim…”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …