Güncel Haberler

Anadolu Efes Zorlandığı Maçta Eksik Bahçeşehir Koleji’ni Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 10. haftanın kapanış mücadelesinde Anadolu Efes, deplasmanda Bahçeşehir Koleji‘ni 87-81’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya hücumda tempolu başlayan Bahçeşehir Koleji, 5. dakikayı 11-6 önde geçti. Micic’in oyuna dahil olmasıyla ritmini bulan Anadolu Efes, Moerman’ın kaydettiği basketle 8. dakikada beraberliği yakaladı: 15-15. Dengeli geçen ilk çeyrek, 20-20 eşitlikle sonuçlandı. İkinci periyoda Micic’in basketleriyle giren Anadolu Efes, 13. dakikayı 28-24 üstün tamamladı. Çeyreğin ilk bölümünde sert savunmasıyla etkili olan konuk ekip, dış atışlardan sayı üretmeye çalışan Bahçeşehir Koleji karşısında 16. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 28-38. Ev sahibi ekip, Hakan Yapar ve Cevat Alper Özcan’la üç sayı çizgisinin gerisinden skor üretse de Anadolu Efes soyunma odasına 40-36 önde gitti.

Anadolu Efes, ikinci yarıya da etkili başladı. Konuk ekip, üst üste top kayıpları yapan Bahçeşehir Koleji karşısında pota altında Micic, Dunston ve Moerman’ın bulduğu basketlerle 26. dakikayı 53-45 önde geçti. Anadolu Efes, final periyoduna da Moerman’ın basketiyle 11 sayılık (63-52) üstünlükle girdi. Son çeyreğe Larkin ve Metecan Birsen’in üç sayılık basketleriyle başlayan konuk ekip, savunmada sorun yaşayan Bahçeşehir Koleji karşısında 34. dakika biterken farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 59-76. Maçın son bölümleri karşılıklı basketlere sahne olurken White ile peş peşe dış atışlarda isabet bulan Bahçeşehir Koleji, bitime 52 saniye kala farkı 7 sayıya düşürdü: 79-86. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, karşılaşmayı 87-81 kazandı.

Editör Yorumu:

Bahçeşehir Koleji Emir ve Can’ın yokluğunda güçlü Anadolu Efes karşısında dar bir rotasyonla oynamak zorunda kaldı. Buna rağmen Colom ve White liderliğinde ilk yarıda iyi bir direnç gösterdiler. Her ne kadar Micic liderliğinde Anadolu Efes 3.çeyrekte farkı çift hanelere çıkarsa da taraftar desteği ve agresif oyunla geri döndü Bahçeşehir. Ancak bu noktada Larkin-Micic ikilsi tekrar ağırlıklarını koydular maça. Son bölümde basit hatalar yapsa da Anadolu Efes yine de tecrübe farkı ve geniş rotasyonun avantajıyla daha diri kalarak maçtan galibiyet çıkarmayı başardı. Özetle Anadolu Efes, Beşiktaş ve Real Madrid mağlubiyetlerinin ardından reaksiyon gösterdi ve kritik bir galibiyet alarak tekrar moralleri yükseltti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …