Güncel Haberler

Euroleague’den Anadolu Efes’in itirazına yanıt: Kural Hatası Yok

Turkish Airlines Euroleague 11.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes‘in Real Madrid‘e kaybettiği maçın ardından koç Ergin Ataman’ın kural hatası yapıldığı iddiasına EuroLeague yönetimi yanıt verdi ve uygulama hatası olmadığını açıkladı.

EuroLeague’in bilgilendirmesi şöyle:

“7 Aralık 2017’de oynanan Anadolu Efes – Real Madrid maçının üçüncü çeyreğinde şut saatinin 14’e çıkartılması hakkındaki spekülasyonların ardından EuroLeague Basketbol’un bulguları şu şekilde:

“Üçüncü çeyreğin bitimine 03.16 dakika varken Anadolu Efes‘ten Bryant Dunston‘a bir teknik faul çalınmıştır. Bu anda hücum sırası Real Madrid’deydi ve oyun durduğunda şut saatinin bitimine 4.3 saniye vardı. FIBA’nın resmi basketbol kurallarının 2018 sayısında 29.2.1. numaralı maddede şunlar söyleniyor:

Şut saati hakem tarafından oyun durdurulduğunda şu durumlarda yenilenir:

Faul ya da topu kontrol eden takım tarafından yapılan hatada.
Topu kontrol etmeyen takım tarafından geçerli bir sebep olduğunda
Her iki takıma da bağlı olmayan geçerli bir hata olduğunda
Bu durumlarda top daha önce topun kontrolüne sahip olan takımda devam eder. Oyun başlarken o takımın şut saati şu şekilde düzenlenir:

Arka alanda ise şut saati 24’e yenilenir.
Ön alandaysa şut saati şu şekilde yenilenir:
Eğer oyun durduğunda 14 saniye ve üzerinde bir süre varsa şut saati yenilenmez ve oyunun durduğu süreden devam eder.
Eğer 13 saniye ve daha az varsa şut saati 14 saniyeye yenilenir.
Ancak eğer oyun bir hakem tarafından iki takımla bağlantısı olmayan ve geçerli bir sebep yüzünden durdurulursa şut saatinin yenilenmesi rakip için bir dezavantaj olacaktır. Bu yüzden şut saati kaldığı yerden devam eder.

Bu yüzden şut saatinin Real Madrid’in serbest atışının ardından 14 saniyeye yükseltilmesi ve oyunun Real Madrid tarafından Anadolu Efes‘in yarı sahasından başlatılması doğru bir karardır. ”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …