Güncel Haberler

Türk Telekom 10.Haftanın Açılışında Pınar Karşıyaka’yı Deplasmanda Devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 10. haftasında Türk Telekom, İzmir deplasmanında Pınar Karşıyaka’yı 89-86’lık skorla mağlup etti.

Maçın ilk 2 dakikasında Landesberg ve Sonsırma’nın üçlükleriyle konuk ekip 2 sayılık fark yakaladı: 4-6. İlkan Karaman’ın sayılarıyla toparlanan Pınar Karşıyaka durumu 12-10 getirdi. Maçın ilk periyodu Türk Telekom’un 20-19 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyoda Walker’ın 2 sayılık basketiyle başlayan Pınar Karşıyaka, maçın 17. dakikasına 29-24 önde girdi. İkinci periyodun sonuna doğru toparlanan konuk ekip, ilk yarıyı 43-40 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısı her iki takımın karşılıklı üçlükleriyle başladı. Walker’ın art arda sayılarıyla ev sahibi takım, 25. dakikada 57-56 öne geçti. 3. periyodun son saniyesinde Henry’nin üçlüğüyle ev sahibi ekip, bu periyodu 68-63 önde bitirdi. Maçın bitmesine 8 dakika kala konuk ekip, Campbell’in üçlüğüyle 71-71 beraberliği yakaladı. Son dakikalarda temposu artan müsabakayı Türk Telekom 89-86 kazandı.

Editör Yorumu:

Pınar Karşıyaka özellikle ikinci yarıyla beraber Walker’ı devreye sokarak skorda dengeyi sağlamayı başardı. Ancak Türk Telekom cephesinde son haftaların formda ismi, alev almış Landesberg karşısında neredeyse hiç savunma direnci göremedi, elini kolunu sallaya sallaya 37 sayı gönderdi Karşıyaka potasında. Diğer taraftan Stimac’ı boyalı alanda çok iyi kullanan Türk Telekom’a karşı Pınar Karşıyaka savunmada çözüm üretemediği gibi kendi en önemli silahı Marei’yi de hiç devreye sokamadı. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Pınar Karşıyaka’nın skorda kalabilmesinin nedeni ise Egemen, Tayfun, İlkan üçlüsünden gelen toplam 32 sayı oldu. Türk Telekom ise Stimac- Landesberg ikilisinden toplamda 58 sayı bularak bu zor deplasmandan galibiyet çıkararak play-off sıralamasında önemli bir avantaj sağlamış oldu kendine.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …