Güncel Haberler

Galatasaray, Banvit’i Eli Boş Gönderdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 10. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Banvit‘i 86-76’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya 6-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, Auguste ve Hayes’in pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 13-5 üstün geçti. Webster’ın üç sayılık basketiyle 8. dakikada farkı çift hanelere (22-12) taşıyan sarı-kırmızılı ekip, Harrison ve Hayes’in dış atışlardan ürettiği sayılarla farkı açtı ve ilk çeyreği 29-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren ve oyun disiplinini kaybeden Galatasaray karşısında arka arkaya pota altından basketler üreten Banvit, 14. dakikada eşitliği yakaladı: 31-31. Morgan’ın pota altından kaydettiği basketle 16. dakikada ilk kez öne (34-35) geçen konuk ekip, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla soyunma odasına 46-45 önde gitti.

İkinci yarıya Klobucar’ın basketleriyle başlayan Galatasaray, boyalı alandan bulduğu sayılarla 25. dakikada farkı 5 sayıya taşıdı: 55-50. Rakibine kolay sayı şansı vermeyen sarı-kırmızılı ekip, Caner Erdeniz’in pota altından ve dış atışlardan kaydettiği sayılarla 27. dakika farkı yeniden çift hanelere (62-52) çıkardı. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken Galatasaray, final periyoduna 64-57 üstün girdi. Son çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Moore ile pota altından basketler üreten Banvit karşısında Caner Erdeniz ve Erol Can Çinko’yla üç sayılık basketler bulan Galatasaray, 34. dakikayı 72-61 önde tamamladı. Auguste ve Webster’ın sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray, sahadan 86-76 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Sarı kırmızılılar Auguste’un son haftalarda ritmini bulması ile üst üste 3.galbiyetini hanesine yazdırmayı başardı. Darüşşafaka Tekfen ve Beşiktaş’a karşı deplasmanda aldıkları galibiyetlerin ardından Banvit’i de Sinan Erdem’de yenerek play-off yolunda önemli bir adım daha atmış oldular. Koç Erdoğan gün geçtikçe takımdan daha fazla verim almaya başladı. Göksenin’in skora ekstra katkı vermesi ve takım olarak yay gerisinden 7/16 ile oynamaları maçın x-faktörlerindendi. Banvit ilk çeyrekten 14 sayı geri düşmesine rağmen genç oyuncuları ile yine müthiş bir direnç gösterdi ve maça ortak olmayı başardı. Ancak pota altında bir türlü durduramadılar Auguste’u, savunmada biraz önlem alabilseler maçı kazanma şansları olacaktı. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …