Güncel Haberler

Kusursuz Fenerbahçe Bu Kez Deplasmanda Panathinaikos’u Devirdi!

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında Panathinaikos’a konuk oldu. İlk yarısını 33-35 önde tamamladığı karşılaşmayı 81-69 kazanan temsilcimiz, EuroLeague’deki 10. galibiyetine imza atarak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe bu sonuçla deplasmanda üst üste 5.galibiyetini elde etti.

Sarı lacivertliler maça; Nikola Kalinic, Nicolo Melli, Ali Muhammed, Jan Vesely, Erick Green beşiyle başladı.

Temsilcimiz Jan Vesely ve Erick Green’in kaydettiği 5-0’lık seriyle başladığı karşılaşmada, ev sahibi ekibin 6-0’lık serisiyle ilk üç buçuk dakika 6-5’lik skorla geçildi. İlerleyen bölümde agresif savunmasıyla rakibini dış atışlara zorlarken Vesely de sayı yükünü üstlendi, Sloukas’ın üçlüğüyle de Panathinaikos’tan mola geldi: 6-13. Moladan hızlı hücumlarla sayılar üreten Yunanistan temsilcisine bu kez Melli 5-0’lık seriyle cevap verdi: 10-18. İlk periyot 12-18 tamamlandı. Guduric’in açılışını yaptığı ikinci periyotta Nikos Pappas’ın basketinin ardından televizyon molasına 17-20’lik skorla gidildi. Karşılıklı sayılarla süren oyunda 20-24’lük skorun ardından 24-24’te eşitlenen mücadelede eşitliği bozan isim Kalinic oldu: 24-27. Lojeski’nin basketinin ardından Lauvergne, Mitoglou ve Kalinic’inn karşılıklı üçlükleriyle Panathinaikos molası geldi: 31-35. İlk yarı Lekavicius’un basketiyle 33-35 tamamlandı.

İkinci yarıya tempolu başlayan temsilcimiz, Datome ve Guduric’in basketlerinin ardından Langford’un basketine de Datome’yle yanıt vererek periyodun ilk 3 dakikasını 37-42 önde geçti. Vesely’nin yaptığı asistlerle öne çıktığı karşılaşmada Lauvergne’in basketleri Xavier Pascual’a mola aldırdı: 39-46. Yunan ekibi moladan Calathes’in basketleriyle dönerken Panathinaikos’un 5-0’lık serisini Lauvergne’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayı bitirdi: 47-49. 49-49’da eşitlenen karşılaşmada karşılıklı sayıların ardından final periyoduna sarı lacivertliler, 52-56 önde girdi. Ev sahibi ekipten Calathes’in açılışını yaptığı dördüncü periyoda özellikle hücumda oldukça etkili başlayan Obradovic’in öğrencileri, skor farkını ilk 2 dakikada 7’ye yükseltti: 54-61. Ev sahibi ekibin agresif oyununa Lauvergne’in turnikesinin ardından Sloukas ve Kalinic’in üçlükleriyle yanıt vererek oyun üstünlüğünü eline geçiren Obradovic’in öğrencileri yine Kalinic’in basketleriyle de farkı çift hanelere yükseltti: 63-75. Bu bölümün ardından psikolojik üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, maçı 69-81 kazandı.

Editör Yorumu:

Koç Obradovic ve Fenerbahçe’nin hep Mart ayında çıkış yaptığına alışkındık ama bu sefer sarı lacivertliler çok daha erken ivmelendiler. Deplasmanda oynadığı 5 maçın tamamını kazanan temsilcimiz, kusursuz savunmasını ve verimli takım oyununu OAKA deplasmanında da sürdürdü. Bu kez Sloukas ile Ali Muhammed ön planda değillerdi, iyi günlerinde de değillerdi. Ama Vesely ve Kalinic o kadar etkili bir performans sergilediler ki hem savunmada hem de hücumda sorumluluğu alıp takımı sırtladılar. Özellikle Kalinic’in son maçlarda yakaladığı ivmeyi zirveye çıkarmış olması Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan ana nedendi. Diğer taraftan her maça kusursuz olma yolunda ilerleyen takım savunması yine büyüleyiciydi. Lauvergne’in de pota altında istenen sertliği sağlaması ile birlikte rakipleri artık 70 sayı bareminde tutmaları doğal sonuç olmaya başladı. Fenerbahçe takım savunmasını en üst en kaliteli seviyeye taşıdı diyebiliriz, hücumda da her maç en az iki farklı isim sahneye çıkarak gereken yerde gerektiği kadar sorumluluk alarak takımlarını sırtlıyorlar. Bu nedenle de bir ya da iki oyuncuya önlem alarak durdurabileceğiniz hatta yavaşlatabileceğiniz bir takım değil Fenerbahçe artık.

Öne çıkan performanslar:

Panathinaikos: Nick Calathes (14 sayı, 3 ribaund, 7 asist), Matt Lojeski (13 sayı, 7 ribaund, 2 asist), Nikos Pappas (13 sayı, 2 ribaund)
Fenerbahçe: Nikola Kalinic (18 sayı, 4/5 3sayı, 4 ribaund, 4 asist), Jan Vesely (15 sayı, 7/10 serbestatış, 7 ribaund, 7 asist), Joffrey Lauvergne (16 sayı, 2/2 3sayı, 3 ribaund, 3 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …