Güncel Haberler

Cleveland Son Şampiyon Golden State’den Fark Yedi (Cedi biraz kendine geldi)

Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors Quicken Loans Arena’da karşılaştılar ve kazanan taraf 129-105’lik skorla misafir takım konumundaki son şampiyon Golde State oldu.

İki ekip NBA finalinin rövanşında karşılaştı demek isterdim ama tabi artık takımlar arasındaki güç dengesi çok değişti. Son şampiyon Golden State, zayıflayan rakibi karşısında ilk 3 çeyrekte pek vites yükseltmedi ve ev sahibi Cleveland da iyi direndi açıkçası. Ancak son çeyrekte ivmelenen Golden State, 34-19’luk çeyrek skoru ile maçı 129-105 kazanan taraf oldu.

Golden State’de artık sakatlığın etkilerini üzerinden tamamen atan Stephen Curry (42 sayı, 9/14 3sayı, 9 ribaund, 7 asist) yıldızlaşırken, Kevin Durant (25 sayı, 4/7 3sayı, 10 ribaund, 9 asist, 2 blok) ve Klay Thompson (16 sayı, 2/6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist) yine onun en büyük yardımcılarıydı.

Ev sahibinde Cedi Osman takımın öne çıkan isimlerinden biriydi. Zaman zaman etkili savunmasıyla Durant’a zor anlar yaşatsa da tabiki gücü süper yıldızı yavaşlatmaya yetmedi. 33 dakika parkede kalan milli oyuncumuz,
3/6 2sayı, 3/6 3sayı, 1/2 serbest atış isabet oranlarıyla 16 sayı üretirken, yanına da 3 ribaund, 1 asist, 2 topçalma ekledi.

Çaylak Collin Sexton (21 sayı, 3/3 3sayı, 2 ribaund, 3 asist), Tristan Thompson (14 sayı, 19 ribaund, 3 asist), Rodney Hood (15 sayı, 2/9 3sayı) ve kenardan gelen Jordan Clarkson da (17 sayı, 2/7 3sayı, 3 asist) iyi birer gece geçirseler de mağlubiyete engel olamadılar.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

1- CEDİ OSMAN’IN PERFORMANSI:

https://youtu.be/loORsYGcDBw

2- STEPHEN CURRY’NİN PERFORMANSI:

https://www.youtube.com/watch?v=VV0Qlg7-8WU

3- MAÇIN ÖZETİ:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …