Güncel Haberler

Banvit Son Topta Afyon’u Devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 9. hafta karşılaşmasında Banvit, sahasında Afyon Belediyespor‘u 72-71’lik skorla mağlup etti.

Maça iyi başlayan Banvit, Rıdvan Öncel ve Morgan’ın sayılarıyla 3. dakikayı 6-2 önde geçti. Afyon Belediyespor’un Altan Erol ve Elegar ile pota altından bulduğu sayılara hızlı hücumlardan Tolga Geçim, Morgan ve Rıdvan Öncel ile cevap veren ev sahibi ekip, 6. dakikasını 13-9 üstün tamamladığı çeyreği, iyi oyunu sürdürerek 21-14 önde bitirdi. İkinci periyoda Zelionis, Hagins ve Calloway’in sayılarıyla başlayan konuk ekip, 14. dakikada farkı 2’ye indirerek skoru 25-23’e getirdi. Sert savunmasını Elegar ve Zelionis’in sayılarıyla destekleyen Afyon Belediyespor, 17. dakikada skoru lehine çevirdi: 28-31. İyi oyununu sürdüren konuk ekip, soyunma odasına 35-33 üstün gitti.

İkinci yarıya hücum ve savunmada etkili başlayan Afyon Belediyespor, Zelionis ve Mc Gee ile bulduğu sayılarla 27. dakikada farkı 11’e (39-50) çıkardı. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren konuk ekip, final periyoduna 55-47 önde girdi. Son çeyreğe hem savunmada hem de hücumda etkili başlayan Banvit, boyalı alanı Şehmus Hazer ile iyi kullanarak, 34. dakikada farkı 5 sayıya (56-61) indirdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte Banvit, ritim yakalayıp 8-0’lık seri buldu ve son dakikada skoru tekrar lehine çevirdi: 69-68. Calloway’in 3 sayılık basketiyle Afyon Belediyespor, bitime 10 saniye kala yeniden öne geçti: 70-71. Aldığı molanın ardından Oliver ile basketi bulan Banvit, skoru 72-71’e getirdi. Konuk ekip, son hücumda skor üretemezken, Banvit karşılaşmadan 72-71 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Banvit kendi sahasında oynamasının avantajını maçın büyük bir bölümünde kullanamadı ve Afyon deplasman takımı olmasına rağmen maçın son anlarına kadar bir adım öndeydi. Belki bu sefer tempo istedikleri seviyede değildi ve Banvit’in sert savunmasına karşı zorlandılar ama onlar da savunmada mesai harcayarak Banvit’i kendi skor seviyelerinde tutmayı bildiler. Son bölümde ise tecrübe farkı ile Banvit ön plana çıktı ve taraftarını da arkasına alarak son hücumu iyi kullanıp galibiyete uzandı. Geri dönüşte yine genç oyuncuların enerjisi büyük rol oynadı, bu sezon da Banvit’in en önemli silahı olmaya devam edecek gençlik enerjisi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …