Güncel Haberler

Türk Telekom Ankara’da Ağırladığı TOFAŞ’ı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 9. haftasında Türk Telekom, sahasında Tofaş‘ı 85-72’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya etkili giren taraf Türk Telekom oldu. Gabriel ile üst üste 14 sayı üreten Ankara ekibi, 5. dakikada 8 sayılık (16-8) farkı yakaladı. Mejia’nın basketleriyle toparlanan Tofaş, Berkan Durmaz’ın da skora katkısıyla 8. dakikada 20-19’luk skorla öne geçti. Periyot, 23-22 Tofaş lehine sonuçlandı. İkinci çeyreğe her iki takım da ilk periyotta olduğu gibi yüksek 3 sayı yüzdesi yakalayarak başladı. Yiğit Arslan ve Berkan Durmaz ile rakip savunmayı aşan Bursa temsilcisi, 15. dakikaya 32-29 önde girdi. Redding’in de devreye girmesiyle kontrolü ele geçiren Türk Telekom, soyunma odasına 5 sayı farkla 39-34 üstün gitti.

Türk Telekom, 3. çeyreğin ilk bölümünde yaptığı sert savunmayla rakibine sayı atma şansı tanımazken, Stimac-Redding ikilisiyle de hücumda etkili oldu ve 23. dakika içinde farkı çift hanelere taşıdı: 46-34. Bu dakikadan sonra hücumda başarılı bir performans sergileyen ve Weems, Mejia ve Barış Ermiş ile sayılar üreten Tofaş, 27. dakikada bir kez daha öne geçti: 50-51. Çeyrek, 55-55 eşitlikle sona erdi. Her iki takımın da 3 sayı çizgisinin gerisinden skor bulduğu 4. periyotta, Landesberg ile art arda basketler bulan Türk Telekom, 33. dakikayı 65-61 önde geçti. Landesberg-Kaya Peker ikilisiyle hücumdaki etkinliğini sürdüren başkent ekibi, son 3 dakikaya 76-66 üstün girdi. Kalan sürede Ender Arslan ve Gabriel ile sonuca giden Türk Telekom, karşılaşmadan 85-72 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

İki EuroCup temsilcimizin kapışmasında gülen taraf ev sahibi avantajını da iyi kullanan Türk Telekom oldu. Aslında maç son çeyreğe kadar dengeli gidiyordu ama maçın sessiz isimlerinden Landesberg sahneye çıktı ve yağmur gibi üçlükleri ile Türk Telekom’u öne geçiren taraf oldu. Tofaş cephesinde ise Garrett yokluğunda Mejia çok yanlız kaldı,özellikle Weems beklentilerin altında kaldı. Ayrıca genç forvet Berkan son bölümlerde koç Ene’nin güvenini boşa çıkardı, kritik yerlerde çizgiye gitti ama 1/5 isabet oranı ile takımının geri dönme şansını engelleyen isimlerden biri oldu. Diğer taraftan 5/11 3sayı isabeti ile müthiş iş çıkaran Gabriel ve yıllanmış şarap modunda oynayan iki isim Kaya ile Ender de müthiş iş çıkardılar, galibiyetin en önemli faktörleriydi Ankara temsilcisinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …