Güncel Haberler

Vasilije Micic: “Ergin Ataman’dan büyük bir güven alıyorum”

Kasım ayında gösterdiği performans Euroleague’de ayın MVP’si seçilme başarısı gösteren Anadolu Efes’in guardı Vasilije Micic Euroleague’e özel bir röportaj verdi. İşte Micic röportajı:

Kasım ayında ilk defa EuroLeague MVP’si seçildiğiniz için tebrikler. Senin için bu nasıl bir onur?

“Teşekkür ederim. Evet, kesinlikle ilk kez MVP olmaktan dolayı çok mutluyum. Kariyerim boyunca şu ana kadar neler olduğumu gerçekten biliyorum. Bu çok anlamlı. Bu en iyi motivasyon. Dürüst olmak gerekirse, bunu beklemiyordum çünkü EuroLeague’de kaç tane iyi oyuncunun olduğunun farkındayım, ama takım olarak harika bir seri yaptık, Kasım ayında 5 maç kazandık ve bu serinin bir parçasıydım. Dediğim gibi çok mutluyum. ”

Geçmişte nadiren bir ilk 5 oyuncusuydun, ama Kasım ayında hiç olmadığı kadar fazla süre aldın. Hazır olduğunu biliyor muydun?

“Dürüst olmak gerekirse, geçmişe hiç bakmadım, ama şu an neler olup bittiğine odaklanmaya çalışıyorum. Genç bir adam olarak, büyük takımlara uyum ve dakikalar kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, ama geçen sezon koç Saras ile yaşadığım tecrübe benim sahada daha olgun ve daha güvenli olmamı sağladığı için çok büyük ve önemliydi. Kazanmak için neyin gerekli olduğunun farkındayım. Geçen sezon benim için bu güveni elde etmek için çok önemliydi. Ayrıca koç Ergin Ataman’dan da büyük bir güven alıyorum ve işler iyi gidiyor. Birlikte iyi çalışıyoruz ve umarım sezonun sonuna kadar öyle olacak. ”

Kasım ayı senin için Milan’da başladı, ama o maçta maçı kazanma şansını kaçırdın. Onun altından kalkman nasıl oldu?

“Evet, o maçtan sonra çok üzüldüm çünkü bir oyuncu olarak, o an için yaşıyorsunuz ve maçlarda belirleyici atışları yapmak istiyorum. Yıl boyunca iniş ve çıkışların normal olduğunu biliyorum. Sanırım, Milan’a karşı oldukça sağlam oynadım, ama iki serbest atışı kaçırdım… Sonunda, kendime inandım ve bundan sonra çok hızlı bir şekilde, Gran Canaria’ya karşı iki çok önemli serbest atış yaptım. Basketbolda her şey çok hızlı olur ve her şey mümkündür. Odaklanmak ve üzerinde çalıştığınız şeylere inanmak önemlidir. Doğru şekilde çalışıyorsanız, her şey size çok hızlı bir şekilde geri getiriyor.”

Gran Canaria’ya karşı serbest atışlardan bahsettin. Onları soktuktan sonra yüksek sesle bağırdın. Bu şutları sokmak ne kadar rahatlamana sebep oldu?

“Ben de bunu hatırlıyorum! Çılgın gibi çığlık atıyordum. Spor salonundaki birçok kişi için muhtemelen antipik bir durumdu çünkü Milan’a karşı oyunda ne olduğunu bilmiyorlardı. Benim için çok önemliydi. Duygularımı bu şekilde gösterdim. Tamamen dürüst bir duyguydu çünkü benim üzerimde bir baskı vardı,. Her şeyin daha iyi olduğunu söyleyemem, ama benim için iyi oldu. Bu tür bir anı o kadar hızlı bir şekilde düzeltebilirim ki, kariyerimde muhtemelen daha fazla olacak, ve bu durumlardan çok yaşadığım için çok mutlu oldum ve bu sefer iyi gittiğine sevindim. ”

Efes, Panathinaikos’u 62 sayıda tutarak yendi. Nick Calathes’i durdurmak senin için ne kadar önemliydi?

“Evet, bu sene aynı potansiyele ve yeteneğe sahip, izlemesi ilginç birçok takım olduğuna inanıyorum. Panathinaikos’un son birkaç yılda gösterdiği gibi, bazı takımlar büyük potansiyellerini gösteriyor. Panathinaikos’a karşı oynamak özeldi, Yunan derbisinde Olympiacos’a karşı bir galibiyet aldılar ve herkesin kendileri için ne kadar önemli olduğunu bilerek, şimdiye kadar en iyi savunma oyunumuzu oynadık, en iyi guardlardan biri olan Calathes’e karşı çok motiveydim. O galibiyeti elde etmek için elimden gelenin en iyisini verdim ve tüm takım harika oynadı. Bryant Dunston’un da o maçta çok iyi oynadığını hatırlıyorum. Tüm takımın hepsi gerçekten savunma yaptılar ve onları en düşük seviyeye getirdik. Bu şekilde savunmada oynama yeteneğine sahip olmak önemlidir.”

Sonra Maccabi’ye karşı 4 çeyreği de kazandınız. Çok fazla yeni oyuncunuz var ama takım hemen oturdu mu? Bunun sebebi ne?

“Evet, birçok insan bunu düşünüyor ve insanların bu şekilde çok yeni oyuncularla bu şekilde düşünmeleri normaldir. Bence en önemli şeylerden biri, sezon başından beri birlikte olmamızdı. Hazırlık döneminden beri birlikte olmamız bence en önemli konuydu. Herhangi bir eksik oyuncumuz olmadı ve ilk günden beri birbirimizle detaylar hakkında konuşuyoruz. Yaz başında, zaten iyi kaliteye sahip olduğumuzu gösterdik. Bunu, bu kadar yeni oyuncuyla gösterebildiğimiz için mutluyum. Aynı zamanda koçumuzla da çok iyi iletişim kuruyoruz, bu da bize iyi sonuçlar alma şansı veriyor. Maccabi’ye karşı olan oyun için, bu çok önemli bir galibiyetti. Onlar çok iyi oynamadılar, ancak savunmasıyla meşhur yeni bir koçla maça çıktılar. Maccabi’nin takım olarak reaksiyon vermesini bekledik ve çok iyi oynadılar, ama biz gerçekten odaklandık ve konsantre olduk ve gerçekten çok iyi oynadık.”

Ardından Efes Darüşşafaka’yı, ikinci yarıda Rodrigue Beaubois’nın 24 sayısıyla yendi. Bir guard olarak eli sıcak bir oyuncuyu bulmak ne kadar önemli?

“Bu takımda farklı silahlarımız var ve bunlardan biri kesinlikle Rodrigue Beaubois. Bence kariyerimde şimdiye kadar tanıştığım en yetenekli oyunculardan biri, farklı şeyler yapabiliyor. O hızlı, atletik ve inanılmaz şutları olan biri. Dürüst olmak gerekirse, onu savunmak istemezdim. Çünkü, dediğin gibi, Darüşşafaka karşısında ilk yarıda 0 sayıdaydı ama ikinci yarıda büyük potansiyelini gösterdi. Bu tür bir oyuncuya sahip olmak çok önemlidir. Avantaj elde etmek için elimizde bulunan tüm silahları kullanmaya çalışıyoruz. Darüşşafaka’ya karşı inanılmaz bir ikinci yarı oynadı ve odaklanmış olduğu için mutluyum. İlk yarısında kötü olması ve ikinci yarısında yaptığını yapması kolay değil, buna hazırdı ve ben onu bulmaya çalışıyordum. Darüşşafaka kötü bir dereceye sahip olmasına karşın iyi oynuyorlar, yakın maçları şanssız şekilde kaybettiler.

Kasım bitirirsek, Efes Baskonia’yı yendi ve 6 oyuncu çift haneli skor üretti. Farklı yollardan skor katkısı almak takımı rakipler için öngörülemez yapar mı?

“Bilmiyorum. Bunu kovaladığımızı söyleyemem ama geçen sene” Saras” ile çok önemli bir şey öğrendim: ‘birazcık fedakarlık yapmak ve iyi sonuçlar almak için egonuzla savaşmak’ çok önemli. Bireysel performanslar önemli ve bu ödül çok önemli ama aynı zamanda, bir guard olarak, sahada durumun farkında olmaya çalışıyorum, avantajları yakalamak için. Her maçta 20 sayı atmak benim için gerekli değil. Pozisyonumda avantajım varsa bunu kovalarım. İyi sonuçlar elde etmek için önemli olan budur, avantajın olduğu yere saldırmak. Baskonia’ya karşı oyunda daha çok oyuncu vardı. Bu şekilde de kazanabileceğimizi gösterdiğimiz için mutluyum. Böyle oynamamızın nedeni de budur. Tabii ki koçun stratejisi var, ama hepimiz maça dahil olduğumuz için bunlar gerçekleşiyor.”

En genç ayın MVP’lerinden biri oldun. Bu, gelecekte daha iyisini yapmak için sana motivasyon katar mı?

“Dürüst olmak gerekirse, her zaman motivasyonum var, ama bu ödül özel bir ödül. Bu her gün elde edemeyeceğiniz bir şey ve aklımda olacak bir şey. Bunu iş ahlakım ve bağlılığım nedeniyle hakettim. Önümüzdeki aylarda ve bir sonraki maçta daha fazla çaba göstermeme yardımcı olacak.

Efes gerçekten heyecan verici bir basketbol oynuyor ve geçen sezondan çok daha fazla galibiyete sahip. Takım ne kadar ileri gidebilir?

“Bu takım ve geleceği hakkında konuşmak kolay değil, çünkü birçok takım iyi bir performans gösteriyor ve sezon boyunca pek çok şey gelişecek. İyi olan şu ki, bugüne kadar birçok galibiyet aldık. Çalışmaya devam edip sadece bir sonraki maçı düşünmeye çalışacağız. Eğer çok uzaktaki hedeflere odaklanırsan, belki de bir sonraki maça olan konsantrasyonunu kaybedersin, ki bu benim anlayışıma göre her şeyden daha önemli. Mantıken, bu sezon çok güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz ama benim için bir sonraki maça hazırlanmak ve buna hazır olmak önemlidir.”

Çeviri: HızlıHücum.com

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …