Güncel Haberler

Banvit’den Skorer Takviyesi Geliyor

Sezona beklentilerin altında bir giriş yapan ve FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki etkili performansını Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘ne yansıtamayan Banvit, McKenzie Moore ile D.J. Shelton takviyelerinin ardından şimdi de bir skorer hamlesi yapmaya hazırlanıyor.

Daha önce ülkemizde Yeşilgiresun ve Anadolu Efes formaları da giymiş olan 26 yaşındaki 2.01 metre boyundaki Birleşik Amerikalı skorer Ricky Ledo ile büyük ölçüde anlaşma sağladı.

Bu sezona İtalya Lega Basket Serie A’da, Reggio Emilia forması ile başlayan Ledo, 8 maçta ortalama 33 dakika süre almış ve 23.5 sayı, 4.9 ribaund, 3.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti ki kendisinin şuanda Serie A’nın en skorer ismi olduğunu da belirteyim.

Editör Yorumu:

Banvit özellikle kısa rotasyonunda Şehmus, İsmail Cem ve Rıdvan gibi iki yetenekli isme süre vererek örnek bir yapılanmaya imza atmış, genç oyuncular da bu fırsatları çok iyi değerlendirmişti. Ancak Moore transferinin ardından Ledo hamlesiyle de birlikte maalesef bu genç oyuncuların süresi azalacak. Elbette Ledo 3 numarada da süre alabilen, yani guard rotasyonunu tamamen etileyecek bir hamle değil. Ama topla oynamayı sevmesi ve penetreci kimliği ile bu oyuncuların rollerinden, sorumluluklarından ciddi şekilde çalacağı gerçek. Ledo hem ceza atıcısı olarak, hem de topla kendi skorunu yaratabilen bir oyuncu olarak Banvit’e her maç 15-20 sayı katkı verebilecek potansiyele sahip. Diğer taraftan Perez, Moore, Ledo üçlüsü ile Banvit sezon başı olmadığı şekilde etkin bir kısa rotasyonuna sahip olacak. Bu 3 ismin yanına Oliver ve Morgan’ı da koyduğumuzda Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynayabilecek potansiyele sahip bir kadro kurduklarını söylemek yanlış olmaz. Umarım koç Gürgen en azından BSL’de genç oyuncularına güvenmeye ve onlara süre-şans vermeye devam eder.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …