Güncel Haberler

RESMİ: Banvit Uzun Transferini Gerçekleştirdi

Sizlere daha önce duyurmuş olduğum transfer Banvit tarafından resmi olarak açıklandı. Son olarak Belarus ekibi Tsmoki Minsk forması giyen D.J. Shelton artık temsilcimizin başarısı için ter dökecek.

Lisans işlemleri de tamamlanan Birleşik Amerikalı uzun, 5 Aralık’ta oynanacak Afyon Belediyespor maçında forma giyebilecek.

27 yaşında olan 2.08 boyundaki Shelton, 2015-16 sezonunda ülkemizde Akhisar Belediyespor forması da giymişti.

Tsmoki Minsk forması ile VTB Lig’de görev aldığı 6 maçta 15.8 sayı, 6.2 ribaund, 1.7 asist ortalamaları ile mücadele ederken, FIBA Europe Cup’da ise 4 maçta süre almış ve 15.3 sayı, 8.0 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile boy göstermişti.

Editör Yorumu: Hem 4 hem de 5 numarada görev alabilen Shelton, atletik özellikleri ve çabuk ayakları ile ikili oyunlar sonrası etkili bir bitirici. Ayrıca çemberden uzakta olsa bir iki dribbling ile pozisyonu bitirebilen bir uzun. İkili oyunlarda bu kadar iyi bir bitirici olduğunu söylediğimizde Perez ile veriminin bir kat daha yukarıya çıkacağını söylemek yanlış olmaz, ikilinin hava harekatlarını bol bol göreceğiz. Ayrıca bunların yanında üç sayı tehditi olan ve yüzü dönük de potaya gidebilen bir uzun Shelton. Özetle koç Gürgen onu Morgan ile de Oliver ile de birlikte kullanabilir. Ancak önemli bir nokta var; Shelton’ı bu özelliklerini Polonya Ligi’nde ve şuanda VTB’nin zayıf halkalarından biri olan Minsk’de sergilerken gördük. Şampiyonlar Ligi ve BSL onun için çok önemli bir test olacak. Diğer taraftan savunma direnci ve konsantrasyonu üst seviyede değil. Mevcut özelliklerine göre, atletizm, çabuk ayaklar, ondan çok daha iyi bir savunma direnci bekliyor olacak Banvit. Blok yapmak dışında, yardım savunması ve adam değişmelerde tepede kısanın karşısında kalabilmesi gibi. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …