Güncel Haberler

Galatasaray Bu Kez de Daçka Deplasmanından Galibiyet Çıkardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 9. haftanın açılış maçında Galatasaray, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen‘i 84-79’luk skorla mağlup etti.

Mücadeleye savunmada iyi başlayan Galatasaray, arka arkaya top kayıpları yapan Darüşşafaka Tekfen karşısında 5. dakikayı 7-2 üstün geçti. Sarı-kırmızılılar, yaptıkları tam saha baskının sonucunda top kayıplarına devam eden rakibi önünde 7. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 4-16. Hücumda bu dakikadan sonra toparlanan Darüşşafaka Tekfen, Brown, Kidd ve Evans’la bulduğu sayılarla ilk çeyreğin bitimine 44 saniye kala farkı 5 sayıya indirdi: 15-20. Birinci periyot, konuk ekibin 20-15’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Ev sahibi takım, ikinci periyoda da top kayıplarıyla başladı. Ayberk Olmaz, Erol Can Çinko ve Göksenin Köksal ile sayılar bulan Galatasaray, 13. dakikayı 27-22 önde bitirdi. Çeyreğin ortaları karşılıklı basketlere sahne olurken, Darüşşafaka Tekfen, Brown’ın sayılarıyla 15. dakikada farkı 3 sayıya (26-29) indirdi. Uzun oyuncularıyla pota altında etkili olan sarı-kırmızılı takım, 18. dakikayı 37-32 üstün geçti. Galatasaray, ilk yarıyı da 43-37 önde tamamladı.

İkinci yarıya Eric ve Brown’ın basketleriyle tempolu başlayan Darüşşafaka Tekfen, 23. dakikada öne geçti: 48-47. Savunmada ve hücumda oldukça etkili bir oyun ortaya koyan yeşil-siyahlılar, Galatasaray karşısında 25. dakikada skoru 53-47’ye getirdi. Konuk ekip, temposu düşen rakibi önünde Auguste, Webster ve Göksenin Köksal ile sayılar bulsa da 27. dakikayı 1 sayı geride geçti: 58-57. Oyun kurucularından çeyreğin son anlarında skora önemli katkı alan Galatasaray, üçüncü periyodun bitimine 9 saniye kala Göksenin Köksal’ın üç sayılık basketiyle 62-61 öne geçti. Sarı-kırmızılılar, final periyoduna 62-61 üstün gitti. Dördüncü periyot, karşılıklı üç sayılık basketlerle başlarken Doğuş Özdemiroğlu ve Brown’la skor üreten Darüşşafaka Tekfen, 33. dakikayı 72-67 önde bitirdi. Sarı-kırmızılılar, hücumda boş atışlardan yararlanamayan rakibi karşısında Klobucar’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle 36. dakikada farkı 1 sayıya düşürdü: 75-74. Konuk ekip, pota altında Klobucar’ın basketiyle bitime 16 saniye kala farkı 3 sayıya çıkardı: 79-82. Kalan sürede iyi savunma yapan Galatasaray, serbest atışlardan ürettiği sayılarla maçı 84-79 kazandı.

Editör Yorumu:

Galatasaray milli maç arasından önce de deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş SJ’ı geçmeyi başarmıştı. Evet sarı kırmızılılar o maçta iyi bir basketbol oynamadılar belki ama aldıkları o deplasman galibiyeti sezonun kalanına çok olumlu yansıyacak. Bunun ilk karşılığını da bu maçta Daçka deplasmanında aldılar. Rakibin geri gelip direnç göstermesine Göksenin ve Auguste’ın hücumdaki performanslarının yanısıra savunmaya da liderlik etmeleri sarı kırmızılılara seviye atlatmış durumda. Beşiktaş maçında gelen özgüven de devreye girince deplasmanda olmalarına rağmen bir kez daha kırılma anlarını daha iyi oynayan taraf olan Galatasaray hanesine deplasman galibiyeti yazdırarak bu haftayı geçmiş oldu. Koç Erdoğan’ın da maçtan sonra belirttiği gibi, sarı kırmızılılar her maç biraz daha gelişiyor, biraz daha alışıyor, biraz daha öğreniyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …