Güncel Haberler

Popovich’ten modern basketbol isyanı: Nefret ediyorum

San Antonio Spurs koçu Gregg Popovich, modern basketbolun geldiği noktayı ve takımların oyunlarını değerlendirdi.

İşte efsane koçun açıklamlarından satır başları:

“Pota altı oyun artık işe yaramıyor. Artık hızlı koşan, içeriye girip dışarı pas veren, farklı pozisyonlarla eşleşebilen ve kısa oyuncularla oynayabilen uzun oyunculara ihtiyacınız var.”

“Bugünlerde üçlüğe karşı verilen önem çok büyük, çünkü analitik olarak doğruluğu kanıtlanmış durumda. Bugün bir maçtan sonra istatistik kağıdına baktığınızda ilk göz attığınız şey üçlükler. Eğer sizin üçlükleriniz girdiyse ve diğer takımın girmediyse, kazanıyorsunuz. Ribaundlara, top kayıplarına veya hızlı hücum savunmasına falan bakmanıza gerek bile kalmadı. Umursamıyorsunuz bile. Üçlük atışın etkisi bu kadar büyük, ve kanıtı da herkesin bunu merkeze koyarak oynamasıyla görülüyor.”

“Ben nefret ediyorum, hep ettim. 20 sene üçlükten nefret ettim. O yüzden şu şakayı hep yapıyorum; eğer oyunu değiştireceksek, dört sayılık atış yapalım. Çünkü insanlar üçlüğü severse, dörtlüğü gerçekten severler. Hele beş sayılık atış olursa millet koltuğundan fırlar. Harika olur. Artık basketbol diye bir şey kalmadı, güzelliği bitti. Çok sıkıcı oldu. Ama artık durum böyle ve buna göre çalışmanız gerekiyor.”

Kaynak: Sporx

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Lakers, Pelicans’ı Deplasmanda Geçerek Play-Off’da Nuggets’ın Rakibi Oldu

NBA Batı Konferansı play-in maçında sezonu 8. sırada bitiren Los Angeles Lakers, konuk olduğu sezonu …