Güncel Haberler

Olympiakos Pire’de Ağırladığı Buducnost’u Ezdi Geçti

Olympiakos, geçen hafta CSKA karşısında sürpriz bir galibiyet alan Buducnost karşısında üçüncü periyotta Zach LeDay’in yıldızlaşması sonucu maçtan 92-70 galip ayrıldı. Birleşik Amerikalı uzun 42 verimlilik puanıyla maçı tamamlarken Olympiakos tarihinde bir maçta en çok verimlilik puanı toplayan oyuncu oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Olympiakos, Spanoulis ve Printezis’ten katkı alırken Buducnost’ta da Gordic ön plana çıkan isim oldu ve ilk çeyrek 25-22 sona erdi. İkinci periyota iyi başlayan Buducnost öne geçse de Olympiakos LeDay’in devreye girmesiyle yeniden momentumu ve skoru lehine çevirdi. Hücumda zorlanmaya başlayan konuk ekip karşısında 40-30 ile farkı çift hanelere çeken Olympiakos’a Jackson’dan kritik anlarda gelen basketlerle karşılık veren Buducnost devreye 44-37 gitti.

Üçüncü periyotta ise Olympiakos rakibin direncini kırdı. Çeyreğe 13-0’lık seri yaparak başlayan ve 53-37 ile farkı 20’ye çıkaran Olympiakos, LeDay’in peş peşe attığı basketlerle maçı damgasını vurması sonucu farkı daha da açtı ve son periyoda 76-51 önde girdi. Son periyotta da aradaki farkı koruyan Olympiakos maçtan 92-70 galip ayrılan taraf oldu.

Öne çıkan performanslar;

Olympiakos: Zach LeDay (28 sayı, 8 ribaund, 2 topçalma), Vassilis Spanoulis (17 sayı, 4 asist)
Buducnost: Nemanja Gordic (14 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 2 topçalma), Earl Clark (15 sayı, 5 ribaund)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …