Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan’dan Tandık Bir Uzun Takviyesi

Yaz döneminde temsilcimiz TOFAŞ’tan Unics Kazan‘a transfer olan tecrübeli uzun Raymar Morgan sakatlandı. Bunun üzerine Rus ekibi takviye için çalışmalara başlamıştı ve sonuca ulaştılar. Daha önce ülkemizde Banvit ve Muratbey Uşak formaları giymiş olan Jackie Carmichael ile 2 aylık bir kontrat imzaladılar.

28 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Carmichael, geçtiğimiz sezon içinde Muratbey Uşak’da oynadığı 23 maçta 13.3 sayı, 7 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları yakalasa da, bu performansı takımının ligde tutunmasına yeterli olmamıştı. 

Bu sezon başında ise Rus ekibi Avtodor Saratov ile opsiyonlu bir sözleşme imzalayan Birleşik Amerikalı uzun, FIBA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanan iki maçta 11.5 sayı ve 5.5 ribaund ortalamaları yakalarken, VTB United League’de oynadığı 1 maçta ise 14 sayı ve 6 ribaund üretmişti. Daha sonra yaklaşık 1 ay sonra Rus ekibinden ayrılan Carmichael, bir süredir Lübnan ekibi Al Riyadi Club Beirut’un kadrosunda yer alıyordu.

Editör Yorumu: Carmichael, geçtiğimiz sezon enerjisi, savaşçı kimliği, güçlü fiziği ve boyalı alandaki etkinliği ile adından sıkça söz ettirmiş, ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişleri ile ön plana çıkmıştı. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları sayesinde ikili oyun savunmasında da etkili bir isim. Özetle her eve lazım olan, kaliteli karaktere sahip olan ve çalışkan bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …