Güncel Haberler

Resmi: Büyükçekmece’den Guard Takviyesi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘ndeki son 4 maçından mağlubiyetle ayrılan Arel Üniversitesi Büyükçekmece, Kenny Hayes’in sakatlığı sonrası guard rotasyonunda ciddi eksiklik hissetmişti. Bunun üzerine milli takım arasını da değerlendiren İstanbul ekibi son olarak Fransa’nın Cholet takımında forma giymiş olan tecrübeli guard Danny Gibson‘ı kadrolarına kattılar.

34 yaşında olan 1.80 boyundaki Gibson, sezona Antibes takımıyla başlamış ve burada 5 maçta ortalama 13.6 sayı, 3.2 ribaund, 6.6 asist istatistiklerini yakalamıştı. Ardından Cholet’e transfer olan tecrübeli guard, çıktığı 3 maçta ise 6.0 sayı, 1.3 ribaund ve 2.3 asist ortalamaları tutturmuştu.

Gibson daha önce NVV Lions Mönchengladbach, Cuxhaven BasCats, Giants Nördlingen, ZZ Leiden, Bayreuth, Ikaros Kallitheas, Slask Wroclaw, Rosa Radom, Twarde Pierniki Torun, Lukoil Academic ve Limoges CSP takımlarında yer aldı.

Editör Yorumu: Büyükçekmece’nin sınırlı bütçesini ve sezonun ortasında olmamız nedeniyle seçeneklerin hayli daralmış olduğunu da düşündüğümüzde aslında riski az ama katkısı da ona göre sınırlı bir hamle yapmış oldu İstanbul ekibi. Gibson tecrübesi ve organizasyon yetenekleri ile Williams ile Eldridge’in skorer özellikleri daha fazla ön plana çıkaracaktır. Ancak Hayes’den gelen skor katkısını ondan beklemek pek gerçekçi olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …