Güncel Haberler

Durant Müthiş Oynadı Ama Raptors Uzatmada Warrıors’ı Devirdi

Son şampiyon Golden State Warriors, Doğu’nun favorilerinden Toronto Raptors‘a konuk oldu. Müthiş bir çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 116-116 biterken uzatmada 131-128 ile gülen taraf ev sahibi Raptors oldu. Raptors önceki 8 maçta Warriors’a kaybetmiş, son galibiyetini Mart 2014’te almıştı. Galibiyet serisini 7 maça çıkaran Toronto, 19-4 galibiyet oranı ile de liderliğini korudu.

Maçın son 5 dakikasına Toronto’nun 114-104 üstünlüğü ile girildi. Ama son bölümde müthiş bir geri dönüş yapan Warriors, Durant’in 8 saniye kala köşeden gönderdiği üçlükle 12-2’lik seriye ulaşarak maçı 116-116 uzatmaya götürmeyi başardı. Uzatma bölümünde müthiş kapışma devam etti. 22 saniye kala skor 128-125 iken Iguodala basit top kaybıyla hücum sırasının Toronto’ya geçmesine neden oldu. Sonrasında serbest atış çizgisinde jata yapmayan ev sahibi 5 farkı korudu ve galibiyete uzandı.

Curry ve Green’in yokluğunda yine skor yükünü Kevin Durant (51 sayı, 4/7 3sayı, 11 ribaund, 6 asist) çekti. Klay Thompson (23 sayı, 3 ribaund, 3 asist) onun en büyük yardımcısı olurken, kenardan da ekstra bir İsveç desteği aldılar; Jonas Jerebko (20 sayı, 3/5 3sayı, 9 ribaund, 3 asist).

Raptors cephesinde ise Kawhi Leonard (37 sayı, 8 ribaund, 3 asist) galibiyetin mimarıydı. Pascal Siakam (26 sayı, 3/4 3sayı, 2 ribaund), Serge Ibaka (20 sayı, 4 ribaund) ve Kyle Lowry de (10 sayı, 8 ribaund, 12 asist, 3 topçalma) galibiyet yolunda önemli işlere imza attılar.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Kevin Durant’in performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=o-JwbgQLWEg

Kawhi Leonard’ın performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=TqOdY7zwGNE

Maçın geniş özeti:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …