NBA’in en kötü galibiyet yüzdesine sahip olan takımı Cleveland Cavaliers, Quicken Loans Arena’da ağırladığı son günlerin formda takımı, Batı Konferansı’nın final adaylarından Houston Rockets‘ı 117-108 yenerek iki günde iki sürpriz birden yapmış oldu. Bundan bir gün önce de Doğu’nun şampiyonluk adaylarından olan Philadelphia 76ers’ın evindeki namağlup ünvanını sona erdirmişlerdi.
Cleveland cephesinde maçın yıldızı çaylak guard Collin Sexton (29 sayı, 4 ribaund, 2 asist) olurken ve sayı-kariyer rekorunu kırarken, Tristan Thompson (16 sayı, 20 ribaund, 2 asist, 4 topçalma) ve kenardan gelen Jordan Clarkson (20 sayı, 5 ribaund, 4 asist) galibiyete önemli katkılarda bulundular.
Son maçlarda etkili performanslar sergileyen Cedi Osman ise bu maçta beklentilerin altında vasat bir günündeydi. Yine ilk beşte başladı milli oyuncumuz ancak daha maçın başında ikinci faulünü erken yapınca da süreleri azaldı. Toplamda 23 dakika parkede kalan Cedi, 1/3 2sayı, 0/3 3sayı ve 5/5 serbest atış ile 7 sayı üretirken, istatistiklerine 3 ribaund, 3 asist ve 2 topçalma ekledi.
Chris Paul’un forma giymediği Rockets’da James Harden (40 sayı, 5/12 3sayı, 4 ribaund, 13 asist) yine skor yükünü çekerken, Eric Gordon (28 sayı, 5/11 3sayı, 2 ribaund, 3 topçalma) ve Clint Capela da (12 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 4 blok) onun en büyük yardımcıları oldular.
Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.