Güncel Haberler

Cedi Yine Etkiliydi ve Cleveland Bu Kez Kazandı

Cleveland Cavaliers Doğu Konferansı’nın en güçlü takımlarından Philadelphia 76ers‘a konuk oldu. Sezonun zayıf halkalarından biri olan Cavaliers temsilcimiz Cedi Osman‘ın oyunun iki alanındaki etkili performansı ile rakibini 121-112 geçmeyi başardı ve sezonun 3.galibiyetini hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla 76ers sahasındaki ilk mağlubiyetini almış oldu. Bu sezon evlerinde oynadıkları 10 maçı da kazanmışlardı ve 13 Mart’tan bu yana evlerinde 20 maçlık bir galibiyet serisi yakalamışlardı. 

Cedi maça müthiş başladı, hücumda adeta herşeyi yaptı diyebiliriz. Gerektiğinde ceza üçlüklerini soktu gerektiğinde penetre, Redick onu tuttuğunda fizik avantajını kullanıp alçak postta sırtı dönük oynadı ve 12 sayı üretti. Ancak sonrasında alıştığımız senaryo, Cavs guardları  pas vermek yerine kendi oyunlarına bakınca temsilcimizin etkinliği de azaldı. 42 dakika parkede kalan Cedi, 5/8 2 sayı, 2/6 3sayı, 4/5 serbest atış isabet oranı ile 20 sayı üretirken, 8 ribaund toplayıp 2 de asit yaptı.

Diğer taraftan temsilcimiz Furkan Korkmaz ise 76ers kadrosunda yer almasına rağmen maçta süre almadı.

Cavs cephesinde Rodney Hood (25 sayı, 5/7 3sayı, 4 ribaund), Collin Sexton (23 sayı, 5 ribaund, 3 asist) ve kenardan gelen Jordan Clarkson (19 sayı, 3 ribaund) galibiyet yolunda diğer öne çıkan isimler oldular.

76ers’da ise Joel Embiid (24 sayı, 2/4 3sayı, 12 ribaund, 3 asist), J.J. Redick (23 sayı, 4/8 3sayı, 4 asist), Ben Simmons (22 sayı, 4 ribaund, 10 asist) ve Jimmy Butler’ın (22 sayı, 3/4 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 topçalma) performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Cedi’nin performansından kesitler 

Maçın özeti

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …