Güncel Haberler

Olympiakos, Real Madrid’in Namağlup Ünvanını Söktü Aldı

Euroleague’in namağlup takımlarından olan Real Madrid, Llull ve Ayon’un oynamadığı maçta Olympiakos deplasmanında 88-83 kaybederek ilk mağlubiyetini aldı.

Maça Olympiakos yavaş başlayıp ilk 2 dakikayı 2-7 geride geçse de Williams-Goss, Printezis ve Milutinov’un sayılarıyla 11-0’lık seri yakalayıp 13-7 öne geçtiler. Kalan bölümde Spanoulis, Papanikolaou ve LeDay’i de devreye sokan ev sahibi ilk çeyreği 29-22 önde kapattı. İkinci periyodun başında çift hanelere çıkan fark sonrası Real geri gelip skoru 32-32 yapsa da Spanoulis’in peş peşe attığı 3 üçlükle Olympiakos yeniden kontrolü aldı ve çeyrek sonunda Williams-Goss’un da basketleriyle devreyi 52-41 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Real Madrid geri dönüş için yeniden adım attı. Carroll’ın üçlükleri ve Deck’in sayılarıyla farkı kapatan Real çeyrek sonunda da Thompkins’ten aldığı katkıyla son çeyreğe 65-65 eşitlikle girdi. Son çeyreğin başlamasıyla Strelnieks’in peş peşe iki basketiyle Olympiakos yeniden kontrolü ele aldı. Strelnieks’ten sayı katkısı almayı sürdüren Oly, Spanoulis’in de üçlüğüyle bitime 2:45 kala 80-70 ile fark yeniden çift hanelere çıktı. Kalan bölümde Real, Campazzo ve Randolph ile hamle yapıp farkı azalttı. Olympiakos son saniyelerde kaçırdığı serbest atışlara rağmen maçı 88-83 kazandı.

Öne çıkan performanslar;

Olympiakos: Nigel Williams-Goss (23 sayı, 6 ribaund, 4 asist), Vassilis Spanoulis (20 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Janis Strelnieks (15 sayı, 2 ribaund, 2 asist), Nikola Milutinov (8 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 blok)
Real Madrid: Jaycee Carroll (16 sayı, 3 ribaund), Facundo Campazzo (14 sayı, 2 ribaund, 13 asist, 2 topçalma), Walter Tavares (7 sayı, 10 ribaund, 4 blok)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …