Güncel Haberler

Ataman:”Üçüncü çeyrekte mükemmel oynadık.”

Turkish Airlines Euroleague dokuzuncu hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i 93-88 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu akşam maça belli sebeplerden dolayı düşük konsantrasyonla başladık. Belki maçın İstanbul’da olmasından dolayı, belki Darüşşafaka Tekfen’in bulunduğu konumdan dolayı. Böyle bir Euroleague maçı oynamak için konsantrasyonumuz düşüktü. Maça çok yumuşak başladık. Tam saha hücumda 18 sayı buldular özellikle oyun kurucuları McCallum ve Kartal ile. Buna çalışmıştık, çünkü bunu devamlı kullanıyorlardı. Aynı zamanda çok da ribaunt verdik ve basit atışları kaçırdık. Beaubois ilk yarıyı 0 sayı ile tamamladı, Moerman da altıda bir isabet ile oynadı ve ilk yarıyı dört sayı geride kapattık. Devrede soyunma odasında hatalarımızı konuştuk. Üçüncü çeyreği mükemmel oynadık. Özellikle Beaubois bu periyodun yıldızıydı. Fark yarattı ve maçı koparmamızı sağladı. Darüşşafaka Tekfen maçı bırakmadı, kendi evinde hep benzer şekilde oynuyor. Bunu daha önceki Barcelona Lassa, AX Armani Exchange Olimpia Milan gibi maçlarında da gördük. Agresif oynuyorlar ve maçı hiç bırakmıyorlar. 16 sayı öne geçince konsantrasyonumuzu kaybettik ve top kayıpları yapmaya başladık. Sonrasında beş kısaya döndük ve oyunu iyi açtık bu bölümde ve Larkin’in penetreleriyle maçı kazanmasını bildik. Euroleague’de önemli bir galibiyet aldık.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …