Güncel Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 15 kişilik kadrosu belli oldu

A Milli Erkek Takımı’mızın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında 29 Kasım Perşembe günü Ankara’da İspanya ve 2 Aralık Pazar günü de deplasmanda Karadağ ile oynayacağı karşılaşmalarının 15 kişilik sporcu kadrosu belli oldu.

25 Kasım’da Ankara’da kampa girecek olan A Milli Erkek Takımımız, 29 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Ankara Spor Salonu’nda İspanya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, 2 Aralık Pazar akşamı TSİ 21.00’de oynayacağı Karadağ maçından bir gün önce bu ülkeye hareket edecek.

Kadroda şu isimler bulunuyor:

Doğuş Balbay – Anadolu Efes

Sertaç Şanlı – Anadolu Efes

J.Metecan Birsen – Anadolu Efes

Tolga Geçim – Banvit

Kartal Özmızrak – Darüşşafaka Tekfen

Oğuz Savaş – Darüşşafaka Tekfen

Melih Mahmutoğlu – Fenerbahçe

Sinan Güler – Fenerbahçe

Hüseyin Göksenin Köksal – Galatasaray

Ege Arar – Galatasaray

Semih Erden – İstanbul BBSK

Berk İbrahim Uğurlu – Pınar Karşıyaka

Berkan Durmaz – Tofaş

Metin Türen – Türk Telekom

Scott Jordan Wilbekin – Maccabi Tel Aviv

2019 FIBA Dünya Kupası Hakkında

2019 FIBA Dünya Kupası, 31 Ağustos – 15 Eylül 2019 tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek. Turnuvada oynanacak maçlara sekiz farklı şehir ev sahipliği yapacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri ilk turunda Letonya, Ukrayna ve İsveç ile B Grubu’nda mücadele etmiş ve 6 maç sonunda 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile elde ettiği 10 puanla grubunu lider tamamlayarak ikinci tura yükselme başarısı göstermişti.

Türkiye, ilk turdaki puanların aynen taşındığı ikinci turda İspanya, Letonya, Karadağ, Ukrayna ve Slovenya ile I Grubu’nda yer alıyor. Ay-yıldızlı ekibimiz, Karadağ ve Slovenya galibiyetleriyle başladığı bu turda 8 maçta 6 galibiyete ulaşmış ve durumda ve 8 maçta 7 galibiyet alan lider İspanya’nın hemen ardında yer alıyor.

İlk üç takımın 2019 FIBA Dünya Kupası’na vize alacağı I Grubu’nda Türkiye’ye İspanya ya da Karadağ maçlarından alınacak bir galibiyet yeterli olacak.

Millilerimizin I Grubu’ndaki maç programı şöyle:

29 Kasım 2018: Türkiye-İspanya

2 Aralık 2018: Karadağ-Türkiye

22 Şubat 2019: Türkiye-Slovenya

25 Şubat 2019: İspanya-Türkiye

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …