Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Gruptan Çıkma Mücadelesinde İddiasız İBB’yi Ağırlıyor

FIBA EuropeCup C Grubu’nun son maçında Pınar Karşıyaka 21 Kasım Perşembe günü iddiası kalmamış olan diğer Türk temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek.

C Grubu’ndaki son maçlar öncesinde aldığı 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 8 puanı bulunan Pınar Karşıyaka, averajla Spirou Basket’in önünde 2. sırada bulunuyor.

Yeşil-kırmızılı ekip, yarın, gruptan çıkma şansı kalmayan ve galibiyeti bulunmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la karşılaşacak. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak Pınar Karşıyaka-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı saat 20.30’da başlayacak.

Grubu ilk 2 sırada bitirecek takımlar bir üst tura yükselecek. Rakibini yenerek ikinci tura yükselmeyi hedefleyen Pınar Karşıyaka’nın alınacak sonuçlara göre gruptan lider çıkma ihtimali de bulunuyor.

Grubun diğer karşılaşmasında Donar ile Spirou Basket bu akşam karşılaşacak.

Avrupa’da 197. randevu

Avrupa kupalarında 197. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, geride kalan 196 karşılaşmada 100 galibiyet, 95 yenilgi ve 1 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 15 bin 426 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 15 bin 226 sayı gördü.

Türk takımlarıyla 15 karşılaşma

Pınar Karşıyaka, Avrupa’da bugüne kadar Türk temsilcilerinden Türk Telekom, TOFAŞ, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la toplam 15 maça çıktı. Bu müsabakalarda 12 galibiyet alan yeşil-kırmızılı ekip, maçların 3’ünden ise mağlubiyetle ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …