Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (7.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 7.haftayı geride bıraktık. Anadolu Efes ve Fenerbahçe’yi bir kenara koyarsak diğer 13 takımımız arasındaki çekişmenin her geçen gün arttığı bir ligimiz var. Ayrıca Dünya Kupası Elemeleri yaklaşırken, bu hafta yerli oyuncuların aldığı süreleri verimli kullanıp bir çok takımımızda ön plana çıkmış olmaları da sevindirici bir haberdi. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Geride bıraktığımız haftanın en çekişmeli ve en keyifli maçı kuşkusuz Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Türk Telekom ile Bahçeşehir Koleji arasındaki mücadeleydi. Ligimizin iki yeni takımı arasında tam anlamıyla denk güçlerin kapışmasını izledik. Beklentilerin aksine iki takımın da hücumda çok verimli ve etkili olduğu maçta Sylven Landesberg liderliğindeki Türk Telekom, son haftalarda Quino Colom yönetiminde rakiplerine kök söktüren Bahçeşehir Koleji’ni 93-86 ile dize getirdi. Baştan sona çekişmeli geçen maçta ev sahibinin geride gelerek kazanması da maça ayrı bir keyif getirdi.

HAFTANIN TAKIMI:

7.haftanın kapanış maçında Galatasaray, Sinan Erdem’de ligin yeni takımlarından Afyon Belediyespor‘u ağırladı. Herkese Eurocup’da da haftaiçi Ulm karşısında kritik bir galibiyet alan ve ritim bulan ev sahibinin rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordu ama koç Can Sevim ve öğrencilerinin sarı kırmızılılara bir sürprizi vardı. Maçın büyük bir bölümünü önde götüren Afyon, son bölümde ev sahibinin geri dönüşüne engel olamadı ve maç uzatmaya gitti. Ama uzatma bölümünde takım olarak müthiş bir direnç ortaya koyan Afyon Belediyespor, bu zor deplasmandan galibiyet çıkarmayı başararak bu hafta gönülleri fetheden takım oldu.

HAFTANIN MVP’si:

Türk Telekom‘un EuroCup’da mücadele edeceğinin netleşmesinin ardından aklıma ilk gelen soru, “Bu takımın lider ve yıldız bir isme ihtiyacı var, acaba kim olacak?” olmuştu. Elbette Sylven Landesberg de uzun listemde vardı ama üst sıralarda değildi. Çünkü mental olarak kendisini üst düzeyde kanıtlayabilmiş bir skorer değildi. Ama koç Gören ve kulüp ona güvendiler, tecrübeli yıldız da şuana kadar onların yüzünü hiç kara çıkarmadı. Bu hafta Bahçeşehir Koleji karşısında alınan kritik galibiyetin mimarıydı. 38:33 dakika sahada kalan Landesberg, 35 sayı, 5/7 3sayı, 12/13 serbestatış, 4 asist, 5 ribaund ile kusursuza yakın bir performans sergiledi.

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Sylven Landesberg (Türk Telekom): 35 sayı, 5 ribaund, 4 asist
Frank Elegar (Afyon Belediyespor): 22 sayı, 8 ribaund, 3 asist
Earl Calloway (Afyon Belediyespor): 21 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 3 topçalma
Vladimir Stimac (Türk Telekom): 18 sayı, 10 ribaund, 3 asist
McKenzie Moore (Banvit): 13 sayı, 11 ribaund, 8 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist
Mehmet Yağmur (İstanbul BBSK): 16 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 topçalma
Oğulcan Baykan (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 17 sayı, 5 ribaund
Metecan Birsen (Anadolu Efes): 9 sayı, 11 ribaund, 2 asist
Oğuz Savaş (Darüşşafaka Tekfen): 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 topçalma

HAFTANIN KOÇU:

Sezona kötü bir giriş yapan ancak sonrasında genç ve tanıdığı oyuncularına sorumluluk veren, bunun da meyvlerini Şampiyonlar Ligi’nde toplayan koç Ahmet Gürgen yönetimindeki Banvit, ayrıca McKenzie Moore hamlesinin de nokta atışı olduğunu bir kez daha gösterdi ve Pınar Karşıyaka karşısında 84-75 ile sezonun ilk BSL galibiyetine ulaştılar. Zor geçen bu dönemin atlatılmasında koç Gürgen’in genç oyuncular ve takımın tamamı üzerindeki etkisi, onları yönlendirmesi çok önemliydi. Şimdi yapacakları doğru bir uzun hamlesi ile beraber tekrar play-off yarışı içerisine gireceklerdir. 

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Galatasaray haftaiçi Ulm karşısında kritik bir galibiyet alarak EuroCup mücadelesinde ayakta kalmayı başarmıştı, bu nedenle takımda moraller yüksekti. Üstelik Afyon’u da Sinan Erdem’de kendi taraftarları karşısında ağırlayacaklardır ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve rahat bir galibiyet beklerlerken Afyon’a tosladılar. Uzatmaya giden ve kaybedilen bu zorlu mücadelede ise en iyi savaşan isim kuşkusuz Zach Auguste oldu. Her ne kadar savunmada Elegar’ı durdurmakta zorlansa da 8/11 sahaiçi isabeti ile 18 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 2 topçalma istatistikleri ile verdiği katkı onu haftanın kaybeden performansı koltuğuna oturttu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …