Güncel Haberler

Sakarya Wurzburg’a fark attı ikinci tur şansını sürdürdü

FIBA Europe Cup 5.hafta mücadelesinde temsilcimiz ADATIP Sakarya BŞB sahasında ağırladığı Alman ekibi Wurzburg‘u 80-60 gibi net bir skorla geçerek beşinci haftada 2.galibiyetini aldı.

Bu sonuçla temsilcimiz son hafta maçlarından çıkacak sonuçlara göre ilk ikiye girip yoluna devam edebilecek. Sakarya sahasında Orarea’yı yener ve Wurzburg sahasında lider Leiden’e kaybederse Sakarya ikinci olarak gruptan çıkacak.

Maça etkili başlayan konuk Wurzburg oldu. Sakarya ribaundlarda üstünlüğü rakibe teslim edince tempoyu bir türlü kontrol edemedi ve ilk çeyrek Alman ekibinin 19-17 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci çeyrekte de çekişme devam etti ancak Wurzburg hep bir adım öndeydi. Sakarya kovalamaya devam etti ve ilk yarının son bölümünde Şafak Edge’nin üçlüğü ile ilk defa önde geçti, soyunma odasına da bu skorla (35-32) gidildi.

İkinci yarı ile birlikte Toney Douglas oyuna ağırlığını koydu ve temsilcimizden 14-2’lik seri geldi. Bu seri ile birlikte farkı 15 sayıya çıkaran Sakarya, son çeyreğe de 56-40 ile önde girdi. Bitime 5 dakika kala vitesi bir kez daha arttıran temsilcimiz oyundan tamamen kopan rakibi karşısında farkı 21 sayıya çıkardı. Sonrasında da bu farkı koruyan Sakarya maçtan 80-60 ile rahat bir galibiyet çıkardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Anwil’ie Farklı Kaybederek Avrupa’ya Veda Etti!

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi 2. maçında temsilcimiz Gaziantep konuk ettiği Anwil Wloclawek‘e 75-91’lik …