Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Genel Görünüm – 6.Hafta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 6.haftayı geride bıraktık. Anadolu Efes ve Fenerbahçe’yi bir kenara koyarsak diğer 13 takımımız arasındaki çekişmenin her geçen gün arttığı bir ligimiz var. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Bir tarafta artık istikrarı yakalamak isteyen ve Europe Cup’da aldığı başarılı sonuçları lige de yansıtmak isteyen Pınar Karşıyaka, diğer tarafta halen adaptasyon sürecini tamamlayamamış ve hem Euroleague’de hem de ligde beklentilerin altında kalan yaralı Darüşşafaka Tekfen, haftanın sonucu merakla beklenen maçında karşı karşıya geldiler. Koç Çıvgın yönetimindeki ev sahibi Pınar Karşıyaka ateşli taraftarını arkasına aldı ve son maçların eleştirilen ismi Erving Walker liderliğinde savunmada sorunlar yaşayan Darüşşafaka’yı tempoyu forse ettiği maçta 100-84 geçerek çok değerli bir galibiyete imza attı.

HAFTANIN TAKIMI:

Evinde oynamanın avantajını iyi değerlendiren ve istikrarsız sonuçlara rağmen ateşli taraftarının gücünü çok iyi kullanan Pınar Karşıyaka bu haftanın takımı ödülünü haketti. Her ne kadar yaralı ve formsuz olsa da karşılarında bir Euroleague takımı olan Daçka vardı. Hücumda çok verimli oynadılar ve 100 sayı bularak çok önemli bir galibiyete imza attılar, sadece 2 puan kazanmadılar aynı zamanda özgüvenlerini de en üst seviyeye çıkararak önümüzdeki haftalara umutla bakmaya başladılar.

HAFTANIN BEŞİ ve MVP’si:

MVP – Ivan Buva (Beşiktaş SJ): 24 sayı 12 ribaund 
Kenny Kadji (TOFAŞ): 18 sayı 8 ribaund 4 asist 
Sarunas Vasiliauskas (Gaziantep): 21 sayı 3/4 3sayı 2 ribaund 4 asist 
Sek Henry (Pınar Karşıyaka): 16 sayı 4 ribaund 12 asist 
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 12 sayı 10 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Semih Erden (İstanbul BBSK): 18 sayı 7 ribaund 2 topçalma
Cevher Özer (Afyon Belediyespor): 23 sayı 4/8 3sayı 6 ribaund 
Yiğit Arslan (TOFAŞ): 18 sayı 4/7 3sayı 3 ribaund
Metecan Birsen (Anadolu Efes): 14 sayı 4 ribaund 
Ömer Utku Al (Beşiktaş SJ): 10 sayı 2 asist 2 topçalma 

HAFTANIN KOÇU:

Pınar Karşıyaka zor bir dönemden geçiyor. Sınırlı bütçe ile hem Europe Cup’daki iddialarını sürdürmeye hem de BSL’de play-off yarışından kopmamaya çalışıyorlardı. Bu dönemde koç Özhan Çıvgın da eleştirilen isimlerden biriydi. Ama hem takımını hem de lideri Walker’ı toparladı, kendine getirdi hem de taraftarı arkasına alarak yeniden özgüven ve moral seviyesini yukarı çıkararak evlerinde ağırladıkları Euroleague temsilcisi Darüşşafaka Tekfen’i net bir skorla geçmelerini sağladı.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Arel Üniversitesi Büyükçekmece elindeki sınırlı imkanlara karşın sezona çok iyi bir giriş yaptı ve bunun temelinde yeni uzunları Devin Williams‘ın müthiş performansı yatıyor kuşkusuz. Bu hafta da Gaziantep deplasmanında sadece 60 sayıda kalan takımın tek başına ayakta tutmaya çalıştı adeta ama ona hiç yardım gelmeyince farklı kaybetmekten kurtulamadılar. Williams takımının toplam skorunun yarısını kaydett ve maçı 28 sayı 13 ribaund 2 asist ve 5 topçalma gibi dikkat çekici istatistiklerle tamamladı yine.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …