Güncel Haberler

Cedi Osman: Potansiyelimize inanmamız gerekiyor

Milli oyuncumuz Cedi Osman, FIBA Dünya Kupası eleme karşılaşmaları öncesi FIBA’ya konuştu. Milli takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri kapsamında 29 Kasım’da İspanya’yı ağırlıyor, ardından da 2 Aralık’ta Karadağ’a konuk olacak.

Karşılaşmalar öncesi NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, FIBA’ya konuştu.

”Ankara’daki taraftarlardan takıma her zaman olduğu gibi destek olmalarını bekliyoruz. Müthiş taraftarlarımız var ve eminim ki önümüzdeki karşılaşmada da bizim 6. adamımız olacaklardır. Zor bir rakibe karşı zorlu bir karşılaşma olacak. İspanya milli takımı son yıllarda Avrupa’daki en iyi takım ve onları yenmek bizim için büyük başarı olacaktır.” 

Cedi Osman, bu karşılaşmalarda forma giyemeyecek fakat elemeler kapsamında 4 maçta görev yaptı ve 19.3 sayı, 8 ribaund, 2 top çalma ve 1.5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

”Bence bu zamana kadarki karşılaşmalarda Türkiye’nin ne kadar mücadeleci olduğunu ve asla vazgeçmeyeceğini göstermiş olduk. En kısa sürede yerimizi garantilemek istiyoruz ve bu adımlardan biri de Eylül ayındaki karşılaşmalarda galip gelmekti.

”Milli takımda oynamayı seviyorum. Ülkemiz temsil etmek benim için bir onur. Hala çok gencim ve milli takımın geleceği adına çok heyecanlıyım. Türkiye’yi tekrar Avrupa’nın zirvesine getirmek istiyoruz. Son yıllarda yaptığımız gibi çok çalışırsak geleceğimiz çok parlak.” diye ekliyor 23 yaşındaki oyuncumuz.

”Türkiye’yi gururlandırmak istiyoruz ve bu yüzden tüm enerjimizi sahaya yansıtıyoruz. En iyi oyuncular ve takımlara karşı neler yapabileceğimizi göstererek kendimizi geliştirmek ve Dünya Kupası’na katılabilmek istiyoruz. Eğer gelişmek istiyorsanız bu tarz turnuvalara katılmalısınız. Bu turnuvalar aynı zamanda takım kimyasına da çok şey katıyor ve dünyanın en iyi ekiplerine karşı savaşıyorsunuz. Dünya Kupası gibi turnuvalarda rekabet seviyenizi çok daha iyi değerlendirebiliyorsunuz. ”

Sportando

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …