Güncel Haberler

Banvit İkinci Yarıdaki Oyunuyla Anwil Wloclawek’i Devirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. Hafta maçında Banvit, sahasında konuk ettiği Polonya ekibi Anwil Wloclawek’i 75 – 68 mağlup etti.

Banvit Alex Perez, Rıdvan Öncel, Tolga Geçim, Devin Oliver ve Jordan Morgan beşi ile sahada yer alırken mücadeleye her iki takım da hızlı başladı. Turuncu – Yeşilliler hücumda Alex Perez ve Jordan Morgan ile sayılar üretirken savunmada da iyi bir performans gösterince ilk çeyreği 20 – 15 tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez Polonya ekibi Anwil Wloclawek oldu. Banvit hücumda sayı üretmekte zorlanırken savunmada da hatalar yapınca konuk ekip 15. dakikada skoru 26 – 25’e getirdi. Kalan bölümde Banvit yeni transferi Mckenzie Moore ve Rıdvan Öncel ile sayılar bulsa da soyunma odasına 31 – 34 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe Turuncu – Yeşilliler adeta fırtına gibi başladı. Sakatlıktan dönen takım kaptanı Tolga Geçim’in isabetli dış atışları ve Mckenzie Moore’un hücumdaki performansı ile ibreyi kendine döndüren Banvit final periyoduna 10 sayı fark ile 58 – 48 önde girdi.

Son çeyreğe yakaladığı 10 sayılık fark ile başlayan Banvit, ilk bölümde konuk ekibin yakaladığı seriye cevap veremeyince 35. dakikada skor 62 – 62’ye geldi. Kalan bölümde Banvit, hücumda Mckenzie Moore ve Tolga Geçim ile etkili olunca karşılaşmadan 75 – 68 galibiyetle ayrıldı.

Banvit cephesinde en dikkat çeken performans ise yeni transfer McKenzie Moore oldu. Çok yönlü guard ilk maçında 19 sayı 2 ribaund 3 asist ile çok önemli bir katkı verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …