Güncel Haberler

İstanbul BBSK Avrupa’da Havlu Attı

FIBA Europe Cup‘da mücadele eden temsilcilerimizden İstanbul BBSK eksik oynadığı  Hollanda deplasmanında Donar Groningen karşısında hiç varlık gösteremedi ve 47-85 gibi can yakıcı bir farkla yenilerek 4 maçın ardından galibiyetle tanışamadı ve Avrupa defterini kapatmış oldu. Kalan 2 maçı formalite gereği oynayacak temsilcimiz.

Temsilcimiz 9 kişilik rotasyon kullanırken Kulig ve Holloway sahaya çıksa da forma giymedi. Yabancı oyunculardan sadece Minchev oynarken Semih Erden parkede olduğu sürelerde etkili bir performans sergiledi.

İlk çeyrekten itibaren dar rotasyonla oynamanın zorluklarını yaşamaya başlayan İBB, yine de 15-15 beraberlikle ikinci çeyreğe girdi. Ancak burada Groningen yabancı oyuncuları maça ağırlığını koymaya başladı. Her ne kadar Semih’in süre aldığı bölümlerde temsilcimiz maçı biraz dengelese de devreye 26-33’lük skorla geride gitmekten kurtulamadı.

İkinci yarıda tempoyu kontrol edip biraz dengeyi kurduk. Bu bölümde Semih üzerinden oyun kurduk ve aslında boş atışlar da bulduk ama biz isabet çıkaramazken Groningen aradığı isabetleri bulunca fark da çift hanelere çıkmaya başladı. Üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde ise Groningen’in savunmayı sertleştirip 12-2’lik seri yakalamasıyla maç tamamen koptu ve son çeyreğe ev sahibinin 19 sayı üstünlüğü ile 37-56 girildi. Dar rotasyonla oynayan ve yorulan İBB, son çeyrekte kontağı tamamen kapatınca maçtan da tatsız bir skorla, 47-85 mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …