Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Şampiyonlar Ligi’nde Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde D grubu lideri Virtus Bologna‘yı ağırlayan temsilcimiz Beşiktaş SJ son haftalardaki kötü gidişata dur diyemedi ve güçlü rakibine 90-94 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu sonuçla siyah beyazlılar 1 galibiyette kalırken İtalyan ekibi 5/5 ile namağlup liderliğini sürdürdü.

Maçın ilk bölümü kısır geçti, takımlar karşılıklı olarak fırsatları değerlendiremedi. Ancak sonrasında unter’in dış şutları ile birlikte potaya da daha agresif gitmeye başlayan Bologna bir adım öne geçti. Savunmada bir türlü istediği enerjiyi ortaya koyamayan Beşiktaş, kenardan gelen Gibson ile Samet’in hücumu haraketlendirmesi ile önce maça dengeyi getirip sonra da öne geçti. Bologna kenardan katkı alamayınca temsilcimiz ilk çeyreği 21-19 önde geçti. İkinci çeyrekte tempo çok yükseldi ve bu bölümde temsilcimiz üst üste basit hatalar yapmaya başladı. Aradori ve Punter’den de dış şutlar gelmeye başlayınca ivme tamamen misafir takımın lehine döndü. Koç Ivanovic mola ile oyuna müdahele etse de savunmada yaşanan sıkıntılara engel olamadı, soyunma odasına temsilcimiz 41-47 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe de bir türlü istediğimiz savunma sertliği ile başlayamadık. Her ne kadar hücumda toparlansa da temsilcimiz yine dış şutlara çare bulamayınca farkı da kapatamadı. Bu kez koç Ivanovic’in molası işe yaradı ve dönüşte Erkan ile Benzing’den gelen sayılarla maça tekrar ortak oldu siyah beyazlılar. Potaya gitmeyi hatırlayan Beşiktaş son çeyreğe 66-68 geride girdi. Çeyreğin ilk bölümünde sertlik seviyesi arttır ve karşılıklı faullerin de etkisiyle tempo düştü. Sonrasında devreye yıldız isimler girdi. Temsilcimizde Rich ile Gibson ve Bologna’da ise Taylor ön plana çıktılar. Ancak eski Banvitli Taylor son bölümlerde ağırlığını iyice koydu maça ve siyah beyazlılar ona çare bulamayınca fark yeniden çift hanelere yaklaştı. Son dakikalarda yakaladığı fırsatları da skorla değerlendiremeyen temsilcimiz bu kritik maçtan 90-94 mağlubiyetle ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …