Güncel Haberler

RESMİ: Lokomotiv Kuban Koçunu Gönderdi

Geçtiğimiz sezon Eurocup finali oynayan ve temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen’e yenilen, bu sezon da iddialı bir kadro kurarak Eurocup şampiyonluğunu hedefleyen ve temsilcimiz TOFAŞ ile aynı grupta yer alan Rus ekibi Lokomotiv Kuban, üst üste alınan mağlubiyetler sonucu Sırp koç Sasa Obradovic ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Lokomotiv Kuban evinde oynadığı son 2 maçı üst üste kaybetmişti. Önce Eurocup’da Alba Berlin’e 8 sonra da VTB Lig’de vasat ekiplerden Kalev’e 5 sayı farkla kaybetmişlerdi. 

49 yaşındaki koç Obradovic, 2012-16 yılları arasında başarılı bir dönem geçirdikten sonra 2016 yılından bugüne kadar Lokomotiv Kuban’ın başarısı için ter dökmüştü. Bu süreçte Rusya Kupası Şampiyonluğu’nun (2018) yanı sıra aynı zamanda 2018 EuroCup yılın koçu ödülünü de kazanmıştı.

Obradovic kulüpten yapılan açıklamanın ardından şu ifadeleri kullandı:

Lokomotiv Kuban’ın koçu olmak benim için şerefti. Bu süreç boyunca bana destek olan tüm taraftarlara, kulüp çalışanlarına ve yardımcı antrenörlere teşekkürlerimi iletiyorum, beni hep evimde gibi hissettirdiniz. Birlikte mükemmel anılarımız oldu ve bu oyundan keyif aldık, genelde parkede mükemmel bir basketbol sergiledik. Krasnodar her zaman benim kalbimde olacak, başarılar Loko!

Lokomotiv Kuban’dan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki maçlarda yardımcı koç Vlada Jovanovic baş antrenörlük görevini üstlenecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …