Güncel Haberler

Zeljko Obradovic: “Normalde tek bir oyuncudan bahsetmekten hoşlanmam ama…”

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Bayern Münih karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Zorlu bir galibiyet aldıklarını belirten başarılı antrenör, taraftar desteğinin önemine değindi ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic:

“Bu akşam çok güzel bir maç oynadık ve çok iyi bir takımı yendik. Basketbol açısından da çok güzeldi. Bizim için zorlu bir galibiyet oldu. Belki anlamayanlar vardır. Bu takımda çok fazla kaliteli oyuncu var ve bunu bu akşam gösterdiler. Takımımın bu başarısından dolayı çok memnunum. Onları bunun için tebrik ediyorum. Önemli noktalardan bir tanesi de benchten gelen oyuncuların katkısı. Green’in çok fazla süre almaması normal çünkü bizle 2 antrenmana katıldı. Her zaman vurguladığım şudur; sahaya giren herkes maksimumuyla oynamalı. Normalde tek bir oyuncudan bahsetmekten hoşlanmam ama bu akşam Sinan gerçekten sahadayken takıma inanılmaz katkıda bulundu. Bizim buna ihtiyacımız var. Sezon çok uzun ve ne kadar dakika alırlarsa alsınlar sahada oldukları süre boyunca ellerinden gelen tüm katkıyı vermeleri gerekiyor”

Taraftar desteğinin önemine de değinen Obradovic:

“Taraftarlardan bahsetmek istiyorum: Gurur duyuyorum, çok güzel taraftarımız var. Tüm rakiplerimizin burada oynamaktan büyük keyif aldıklarını düşünüyorum çünkü çok misafirperveriz. Her maçtan sonra taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, bunu bugün de yapacağım ama onlara ilk saniyeden itibaren ihtiyacımız var. Maç için burada olmaları çok güzel ama son 5 dakika verilen desteğe maçın ilk dakikasından itibaren ihtiyacımız var. Bu çok önemli. Maçın çok bölümünde bu desteğe ihtiyacımız var” 

Bu sezonki taraftar ortalamasının geçen seneye göre daha az olmasıyla ilgili sorulan soruya Obradovic:

“Mutlaka bir sebebi vardır. Henüz EuroLeague’de 3 maç oynadık. Sezonun tamamına bakıp sebepleri anlamak için öyle kıyaslama yapmak gerekir. Bizim tarafımızdan oyuncularımız her sezon olduğu gibi inanılmaz çalışıyorlar. Taraftarların şunu anlaması gerekiyor; EuroLeague’de her rakip zordur ve her rakibe saygı göstermek gerekiyor. Bu yüzden EuroLeague’deler. Son 5 senedir yaptığımız şeylerin normal olduğunu düşünüyorsanız, bu çok normal değil. Her sene oyuncularıma ve teknik ekibe bunu anlatırım; her sene yenilikler geliyor, zorlaşıyor, nerede olduğumuzu ve ne oynadığımızı anlayıp, saygı gösterip bu şekilde çalışmamız gerekiyor. Umarım herkes de buradaki takımın Avrupa’nın son 5 yıldır en iyi takımı olduğunu farkındadır. Belki gelmemelerinin sebebi rakip seçmektir. Bugün oynadığımız takım da Gran Canaria, Khimki kadar aynı kaliteye sahip bir takım. Rakibe göre değil, bizi desteklemek için gelmeleri gerekiyor”

Her zaman daha iyi olabileceklerini düşündüğünü belirten Zeljko Obradovic:

“Ben hiçbir zaman tatmin olmayacağım. Bu akşam da güzel basketbol oynadık ama savunmamız daha iyi olabilirdi. Daha iyi şeyler yapabiliriz”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …