Güncel Haberler

Lebron, Doncic’in Potansiyelini Cedi Osman ile Açıkladı

LeBron James’e ilk karşılaşmaları öncesi Luka Doncic soruldu, yanıtı Cedi Osman üzerinden verdi.

Los Angeles Lakers‘ın LeBron James’ten gelen serbest atış isabeti sayesinde kazandığı Dallas Mavericks mücadelesi öncesi Kral’a Mavs‘li Luka Doncic ve NBA’deki potansiyeli soruldu.

Karşılaşma öncesi muhabirlerin sorularını yanıtladığı sırada cevabı veren LeBron, Doncic’in NBA’de Amerikalılardan hızlı gelişmesini beklediğini ligdeki milli yıldızımız Cedi Osman’ı örnek vererek açıkladı:

“Avrupalı oyuncular, Amerikalı oyunculardan daha hızlı gelişiyor. Luka Doncic 15 yaşından bu yana bir profesyonel olarak gelişiyor. NBA’in onun için korkutucu olduğunu sanmıyorum. Bence Avrupa basketbolunun en iyi yanı bu, oyuncuları erkenden profesyonel yapıp gelişimlerini hızlandırıyorlar. Cedi’de geçen yıl bunu gördüm. Cleveland’daki çaylak yılındaki gelişimi bazı birkaç yıllık NBA oyuncularından daha iyiydi. Doncic’in bu ligde başarılı olması hiç şaşırtıcı olmaz. Doncic hakkında Avrupa’da oynayan iki arkadaşım bana daha önce bilgi vermişti. Gerçekten iyi bir oyuncu olduğunu söylemişlerdi.”

LeBron karşısındaki ilk maçında 14 sayı, 7 asist, 5 ribaunt yapan Doncic maçın son anlarında skoru eşitlese de takımı James’e boyun eğdi. Ama kendisi de Kral’dan imzalı formayı kaptı:

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …