Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Yunanistan’dan Eli Boş Dönüyor

FIBA Şampiyonlar Ligi 4.hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş SJ, Yunanista’tan konuk olduğu Promitheas‘a 72-80 kaybetmekten kurtulamadı.  Ev sahibinin yıldızı uzunu Octavius Ellis sakatlanarak ilk çeyrekte maçı tamamlamak zorunda kaldı ama buna rağmen siyah beyazlılar galibiyet konusunda maç boyu hiç ışık vermediler.

Beşiktaş maça Buva’nın etkili performansı ile başlasa da sonrasında artan tempo Promitheas’ın işine yaradı ve Yunan ekibi 5 sayı ile öne geçti. Daha ilk 5 dakika geçilmişken Yunan ekibinin formda yıldızı Octavius Ellis sakatlandı ve maçı tamamlamak zorunda kaldı. Her ne kadar Promitheas’ın düzenini çok bozsa da bu durum, temsilcimizin de savunmada sorun yaşaması ile birlikte ilk çeyrek Promitheas’ın 22-20 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte siyah beyazlıların basit hataları çok can yaktı. Özellikle Pressey’nin “ilginç” tercihleri saç baş yoldurttu adeta, bu nedenle de farkı bir türlü kapatamadı Beşiktaş. Ev sahibi ise temsilcimizin aksine çok rahat sayılar bularak farkı açmaya devam etti. Neyseki devrenin son bölümünde savunma sertliğini arttırdı Beşiktaş ve ilk yarının sonunda sadece 2 sayı farkla gerideydi, 32-34.

İkinci yarıya ise ev  sahibi çok daha agresif ve istekli başladı, 7-1’lik serinin ardından temsilcimiz Alexander artı Buva’nın boyalı alandaki etkili oyunu ile karşılık vermeye çalıştı, farkı 1 sayıya kadar da indirdi siyah beyazlılar ve son çeyreğe 53-52 geride girdiler. Son çeyreğe karşılıklı sayılarla başlandı. Ancak temsilcimizin savunması erken düşünce Rion Brown ile üst üste sayılar bulan Promitheas farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Verimsiz Pressey’nin moladan sonra gelen üçlüğü ile tekrar maça ortak oldu Beşiktaş. Ama hemen bir üçlükle karşılık verdi Yunan ekibi. Sonrasında Buva ile direnmeye çalışan temsilcimiz, kritik hücumları değerlendiremeyince farkı bir türlü kapatamadı ve maçtan 8 sayı farkla mağlup ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …