Güncel Haberler

Haftanın Sürprizi Sinan Erdem’de ADATIP Sakarya BŞB’den Geldi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4. hafta mücadelesinde ADATIP Sakarya BŞB, deplasmanda Anadolu Efes‘i 96-86’lık skorla mağlup etti.

Tempolu başlayan ve iki takımın da hızlı hücumlardan sayılar bulduğu karşılaşmanın 4. dakikası, Anadolu Efes’in 13-11 üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra lacivert-beyazlıların Larkin ile bulduğu sayılara Nnoko’nun pota altından skorer oyunuyla cevap veren konuk takım, ilk çeyreği 29-28 önde tamamladı. İkinci periyota Douglas’ın arka arkaya attığı sayılarla başlayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, savunma ve hücumda dağınık bir görüntü ortaya koyan Anadolu Efes önünde Etou’nun basketiyle 19. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 51-40. Konuk ekip, soyunma odasına da 51-45 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Larkin’in yönlendirdiği hücumlarla toparlanan Anadolu Efes, Motum’un basketiyle 24. dakikada 58-56 öne geçti. Ardından skor üstünlüğünün birçok el değiştirdiği bölümde Motum ile sayılar bulmaya devam eden lacivert-beyazlılar, Douglas’ı durdurmayı başaramadı ve Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, final periyoduna 76-74 önde girdi. Son çeyrekte Alp Karahan, Douglas ve Şafak Edge ile 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler bulan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, 38. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 83-92. Kalan bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen konuk ekip, karşılaşmayı 96-86 kazandı.

Öne çıkan performanslar:
Anadolu Efes: Brock Motum (20 sayı 7 ribaund 2 asist), Tibor Pleiss (22 sayı 3 ribaund), Vasilije Micic (14 sayı 2 ribaund 6 asist)
ADATIP Sakarya BŞB: Toney Douglas (36 sayı 4 ribaund 7 asist), Landry Nnoko (22 sayı 13 ribaund 2 blok)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …