Güncel Haberler

Zalgiris Nefes Kesen Maçı Kazandı ve Panathinaikos Karşısında Bir İlke İmza Attı!

Koç Jasikevicius’un öğrencileri henüz Kaunas’da galibiyetleri yokken tarihleri boyunca hiç maç kazanamadıkları OAKA deplasmanından Brandon Davies’in müthiş performansı ile galibiyet çıkarmayı başardılar. Normal süresi 76-76 biten maçın uzatma bölümünde Panathinaikos‘a göre daha agresif ve istekli oynayan Zalgiris Kaunas 87-83 ile kazanmayı bildi.

Maça da iyi başlayan taraf misafir takım oldu ve ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte de sert ve kararlı savunmasını sürdüren Zalgiris Kaunas, bir ara farkı 17 sayıya çıkardığı ikinci çeyreği de üstün tamamladı ve devreye 44-33 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte ev sahibi avantajını iyi kullanan ve taraftarını arkasına alan Panathinaikos farkı tek hanelere, 7 sayıya kadar çekti. Son çeyrekte ise dönüşe devam etti Yeşiller ve maçın bitimine 4 dakika kala Papapetrou’nun üçlüğü ile ilk kez öne de geçti Yunan ekibi. Son bölümde ise White’ın tekrar devreye girmesiyle Zalgiris Kaunas maçı dengeledi yeniden. Ev sahibi son saniyelerde James Gist ile bir kez daha 76-74 öne geçti. Ancak üst üste hücum ribaundları alan Zalgiris Davies ile tekrar eşitliği yakaladı. Panathinaikos son topu kullandı ama Calathes isabet bulamadı ve 76-76 ile uzatmaya gittik.

Uzatma bölümünün ilk kısmı dengeli geçse de sonrasında Zalgiris Kaunas, White, Davies, Ulanovas üçlüsü ile maça ağırlığını koymaya başladı, farkı 6 sayıya çıkardılar. Bitime 50 saniye kala ise Calathes’den sürpriz bir üçlük geldi ve skor 86-83 oldu Zalgiris lehine. Bu pozisyondan sonra Calathes ile bir fırsat daha yakaladı ev sahibi ama çok zorladı Yunan guard ve kötü bir şutla bu şansı değerlendiremedi. Arından Davies çizgiden 1/2 ile döndü ve maçın sonucunu 87-83 olarak belirledi.

Öne çıkan performanslar:
Panathinaikos: Nick Calathes (22 sayı 3 ribaund 5 asist), James Gist (9 sayı 5 ribaund 2 asist), Ioannis Papapetrou (8 sayı 7 ribaund 2 blok)
Zalgiris Kaunas: Brandon Davies (18 sayı 4 ribaund), Aaron White (13 sayı 8 ribaund), Edgaras Ulanovas (11 sayı 7 ribaund 2 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …