Güncel Haberler

TOFAŞ – Galatasaray Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4.hafta mücadelesinde TOFAŞ evinde ağırladığı Galatasaray‘ı 97-82’lik skorla geçmişti. Maçın ardından her iki takımın da koçları açıklamalarda bulundular.

Koç Orhun Ene’nin maç hakkındaki değerlendirmeleri şu şekilde:

“Galatasaray iyi bir takım, tehlikeli bir ekip. Zor bir maç olacağını düşünüyordum. Onlar da ritm bulmak istiyordu. Yetenekli ama tecrübesiz oyuncuları var. İlk başta biz tecrübesizlik yaptık, savunmada büyük hatalar yaptık, özgüven bulmalarına izin verdik. Üçüncü çeyrekte de kötüydük, sonra uyum sağladık.”

“Böyle kazanmak iki kulvar oynarken zor. Çok fazla ekstra enerji harcıyoruz. 10 sayı geri düştük, Limoges maçında da üç kere düşüp öne geçmiştik. Kolay değil ama böyle iyi takım oluyoruz, genç oyuncular böyle çıkıyor. Ama hala geçen seneki oyunu oynayamıyoruz.

“Zaten farklı bir takım bu, onu beklememek lazım. Ama basketbolu öğrendiği zaman bu kadro da çok iyi bir oyun oynayacak. Bugün bunu gösterdik.”

“Geçen seneki takımdan farklı bir takımız, oyuncular adapte olmaya çalışıyor, sabırlı olmak lazım. Herkesten ilk günden maksimumu almayı biz de beklemiyoruz, bu oyuncuların da çalışması lazım. Üçüncü çeyreğin başında ikili savunma yapamadık geri düştük ama Weems ve Meija gibi lig tecrübesi yüksek isimler galibiyeti getirdi.”

Koç Ertuğrul Erdoğan ise mağlubiyetin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

“İşin doğrusunu söylemek gerekirse çok iyi götürdüğümüz bir maçtı ancak özellikle son periyotta oyun planından tamamen uzaklaşmış bir Galatasaray takımı vardı. Maçın hakkının da bu şekilde 15 sayılık bir mağlubiyet olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Birkaç kez 10 sayıya kadar öne de geçtik. Maalesef bu sezonun başındaki hazırlık maçlarından biri bizim başımıza gelen bir durum. Çok basit hatalar yapıyoruz ve ne yazık ki hatalarımızdan da ders çıkarmıyoruz. TOFAŞ’ı aldıkları galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Yapılacak tek bir şey var, o da daha çok çalışmak. Toparlayacağımıza eminim ancak bu süreç benim beklediğimden daha zor olacak gibi gözüküyor.

Takım şu an galibiyet alamadığına göre yeterli değil ancak takviye için çok erken. Elimizde zaten zor oluşturduğumuz bir kadro var. Dolayısıyla şu an için takviye düşünmüyoruz. Elbette konuştuğumuz bazı konular var. Sezon başladıktan sonra yapılan takviyelerin adaptasyon süreci de çok kolay olmuyor. Çok büyük bir gereklilik olursa tabii ki takviye yapılır ancak biz şu anda elimizdeki oyuncuların Avrupa basketboluna adapte olmasına odaklanıyoruz.

3.periyodun son 4 dakikasında potaya gitmeyi bıraktık. TOFAŞ takımı adam adama savunma yaparken çok rahat pozisyonlar bulabiliyorduk ancak biz bir anda potaya gitmeyi bıraktık. Bu da bizi pozisyon zenginliğinden uzaklaştırdı.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …