Güncel Haberler

CSKA Beklendiği Gibi Gran Canaria’yı Farklı Geçti

Euroleague 4.hafta mücadelesinde CSKA Moskova İspanya’da konuk olduğu Gran Canaria‘yı maçın ilk bölümünde zorlansa da sonrasında maça ağırlığını koydu ve 106-91 ile net bir galibiyet yazdırdı hanesi ve namağlup ünvanını da korudu.

Gran Canaria taraftarlarını da arkasına alarak ev sahibi avantajı ile maça hızlı ve agresif başlayan taraf oldu, 18-8’lik müthiş bir seri yakaladı İspanyol ekibi. Ancak çeyreğin ikici bölümünde potaya gitmeyi hatırlayan ve rahat skor üretmeye başlayan CSKA, hızlı geri dönüşe rağmen öne geçmedi ve çeyrek Gran Canaria’nın 29-26 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekle beraber maç iyice ısındı, üçlük yağmuru başladı. İki takım da birbirinin savunmada zaaflarını iyi değerlendirdi ve NBA havasında geçen maçın ilk yarısını ev sahibi 55-52 ile önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte de maçta denge devam etti, yine savunmalar hiç ortada yoktu. İki takım da rahat skor üretirken rakibin zaaflarını daha verimli değerlendiren CSKA öne geçmeyi başardı ve son çeyreğe 80-77 ile bi adım önde girmeyi de başardılar. Son çeyrekte savunmada da hafif de olsa vidaları sıkan Rus ekibi, farkı iyice açmaya başladı ve beklenen farkı geç de olsa yakalayarak bu deplasmandan 106-91 ile galibiyet çıkarmayı başardı. 

Öne çıkan performanslar:
Gran Canaria: Clevin Hannah (17 sayı 2 ribaund 6 asist 2 topçalma), Christopher Evans (14 sayı 2 ribaund), DJ Strawberry (16 sayı)
CSKA Moskova: Nando De Colo (22 sayı 2 ribaund 6 asist), Cory Higgins (17 sayı 4 asist 2 topçalma), Othello Hunter (16 sayı 6 ribaund), Will Clyburn (15 sayı 8 ribaund), Alec Peters (15 sayı 5 ribaund 2 topçalma)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …