Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen İyi Direndi Ama Barcelona’ya Nefesi Yetmedi

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta maçında Volkswagen Arena’da Barcelona Lassa’yı konuk etti. Maçtan sona büyük bir heyecana sahne olan ve liderliğin sürekli el değiştirdiği maçı deplasman ekibi 71-79 kazandı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray McCallum, Stanton Kidd, Zanis Peiners, Jeremy Evans ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken Karadağ temsilcisi ise Thomas Heurtel, Kevin Pangos, Chris Singleton, Ante Tomic ve Victor Claver beşini tercih etti.

İlk çeyreğe karşılıklı üçlüklerle başlandıktan sonra 0-8’lık seri yakalayan Barça televizyon molasına 3-11 önde girdi. Moladan da Ante Tomic ile etkili olmaya devam eden İspanyol temsilcisi farkı 10’a kadar çıkarttı. Ray McCallum’ın orta mesafeleriyle oyuna dönen ekibimiz hücumdaki ritmini bulmaya başladı. Markel Brown’ın da oyuna girdikten sonra kattığı enerji ile farkı 6’ya indiren Daçka karşısında Barcelona mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra da büyük bir enerji ile dönen takımımız çeyreğin sonunda 10 sayıdan geri gelerek farkı 5’e kadar indirdi ve çeyreği 18-23 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Micheal Eric ve Jon Diebler ile çok etkili giren Daçka farkı 4 dakika kala 28-30 ile ikiye indirdi. Thomas Heurtel’in üst üste 5 sayısıyla farkı 7’ye yükselten Barça koçumuz Ahmet Çakı’ya mola aldırttı. Mola sonrası savunmada rakibini durdurmakta zorlanan takımımıza Chris Singleton’ın da sıcak eli katılınca fark 12’ye kadar çıktı. Periyodu Berk Demir’in son saniyede bulduğu mucizevi üçlükle bitiren Daçka soyunma odasına geride girse de moralli gitti. 40-47.

Soyunma odasından savunmada çok sert ve istekli dönen ekibimiz, hücumda da içeriden sayılar bularak bir anda 8-0’lık bir seri yakaladı ve bu maçta ilk defa öne geçti. Pesic’in aldığı mola da Daçka’nın etkisini yavaşlatamazken takımımız bu periyodun ilk 4 dakikasını sayı yemeden geçirdi. Periyodun ortasına taraflar 49-49 berabere girdi. Periyodun büyük kalanı da büyük çekişmeye sahne olurken liderlik sürekli el değiştirdi. Periyodun sonlarında kontrolü üst üste basketlerle ele geçiren Daçka hücumda adeta hatasız oynayarak son çeyreğe 64-58 önde girdi.

Son çeyrek savunmalar iyice sertleşince maçta tempo ilk üç çeyreğe göre düştü. Düşük tempoda üçüncü çeyrekteki ritmini biraz kaybeden takımımız ilk dakikalarda hücumda bocaladı ve müsait atışlardan boş döndü. 64-65 öne geçen deplasman ekibi karşısında koçumuz Ahmet Çakı mola alarak takımımızın tekrar ritmini bulmasına yardımcı olmaya çalıştı. İlk 5 dakikada sadece 1 sayı bulabilen Daçka savunmasıyla ayakta kalmayı başardı ve son 4 dakikaya takımlar berabere girdi. Chris Singleton ile 0-4’lük bir seri yakalayan Barcelona 3 dakika kala 69-73 öne geçti. Bu çeyrek hücumda bir şeyler üretmekte çok zorlanan ekibimiz maçın sonunu etkisiz oynayarak maçtan 71-79 mağlup ayrıldı.

Öne çıkan performanslar:
Darüşşafaka Tekfen: Michael Eric (17 sayı 9 ribaund)
Barcelona: Chris Singleton (18 sayı 5 ribaund 3 asist 2 topçalma) ve Ante Tomic (17 sayı 4 ribaun 2 asist)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …