Güncel Haberler

Banvit 18 Sayıdan Geri Geldi Ama Bahçeşehir İzin Vermedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi  4.hafta mücadelesinde Bahçeşehir Koleji büyük bir bölümünü üstün oynadığı ve farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkardığı maçta rakibi Banvit‘in geri gelmesine ve maça ortak olmasına izin verdi. Ancak son bölümde daha soğuk kanlı oynayan ve az ahta yapan ev sahibi 86-78 kazanarak 4 maçtan 3.galibiyetini çıkarmayı başardı. Banvit ise 4 maç geride kalırken henüz galibiyetle tanışamamış oldu.

Ev sahibi maça fırtına gibi başlayan taraf oldu. İlk 3 dakikada 10-1 seri geldi koç Dedas’ın öğrencilerinden. Çeyreğin kalan bölümünde de skor üretmekte çok zorlandı Banvit ve çeyreğin sonunda skor 27-13 Bahçeşehir lehineydi. İkinci çeyrekte de ritmini koruyan ve yarı sahayı çabuk geçip bulduğu erken ve isabetli atışlarla daha ilk 2 dakikada farkı 18 sayıya çıkardı. Son bölümde biraz olsun birebir zorlamalardan vazgeçen ve Perez’in organizasyonları ile skora giden Banvit, kenardan da katkı alınca ilk yarının sonunda farkı tek hanelere indirdi, devreye 44-36 Bahçeşehir üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyreğe ise agresif başladı Banvit ve sert savunma artı topa baskı ile ev sahibini düzenden çıkardı ve bu çeyreğin bitimine 5 dakika kala farkı 2 sayıya kadar düşürdü misafir takım. Ardından ilk yarının yıldız ismi, Kanadalı keskin nişancı Rautins bulduğu kritik üçlükle takımını krizden çıkardı. Arından üst üste sayılar bulan ev sahibi son çeyreğe de 62-55 önde girmeyi başardı.

Son çeyreğin ilk 3 dakikası geride kalırken Rautins kritik bir üçlükle takımının 7 sayı farkı korumasını sağladı ancak düşerken eski takım arkadaşı Rıdvan’ın ayağına bastı ve sakatlanarak maçı tamamlamak zorunda kaldı. Bu pozisyondan Banvit tekrar ivmelendi ve üst üste hızlı hücum sayıları ile farkı eritip maçı 70-70’e kadar getirdiler ve Oliver ile 72-70 öne de geçmeyi başardılar. Son 2 dakikaya 74-74 eşitlikle girildi. Babb’ın üçlüğüne Banvit, Perez ile cevap veremeyince maçın kalan kısmı karşılıklı taktik fauller ile geçerken buradan avantajlı çıkan ev sahibi oldu ve maçı 86-78 kazandılar.

Öne çıkan performanslar:
Bahçeşehir Koleji: Emir Preldzic 10 sayı 3 ribaund 2 asist, Andy Rautins 14 sayı (6/8 üçlük) 4 ribaund, Marcus Slaughter 9 sayı 14 ribaund 3 asist,
Chris Babb 13 sayı 7 ribaund 3 asist, Quino Colom 19 sayı (2/8 üçlük), 5 ribaund, 8 asist, 
Banvit: Alex Perez 24 sayı (3/9 üçlük), 6 asist, 3 ribaund, Devin Oliver 17 sayı, 12 ribaund, 3 asist, Rıdvan Öncel 14 sayı, 5 ribaund

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …