Güncel Haberler

Basketbol Ziyafetinde Hata Yapan Lebron, Kazanan San Antonio Oldu

NBA‘de sezon başı maçları genelde antrenman maçı gibi geçer ama bu maç izleyen herkese parmak ıssırtmıştır eminim. Hem Los Angeles Lakers hem de San Antonio Spurs‘da konsantrasyon seviyesi adeta bir play-off maçı seviyesindeydi. Staples Center’da Los Angeles Lakers’ın konuğu olan San Antonio Spurs uzatmaya giden bu keyifli maçtan 143-142’lik skorla galip ayrılmayı başaran taraf oldu.

Bu sonuçla birlikte Los Angeles Lakers 14 yılın ardından ilk kez bir sezona üçte sıfır ile başlamış oldu.

San Antonio farkı 20 sayılara kadar çıkardıktan sonra bir çok kişi maç bitti demiştir eminim ama 3.çeyrekte kenardan gelen Lance Stephenson enerjisiyle Los Angeles Lakers’ın geri dönüşünü başlattı ve son çeyreğe girilirken San Antonio Spurs’ün 99-96 ile sadece 3 sayılık bir üstünlüğü bulunuyordu. Son bölüme de önemli bir farkla 128-120 önde giren taraf yine konuk ekip oldu ama ev sahibi bir kez daha reaksiyon gösterdi ve 8-0’lık seriyle skoru 128-128 yaparak maçı uzatmaya taşımayı başardı. Skor 125-128 iken 3.3 saniye kalan üçlüğü gönderen tahmin ettiğiniz gibi Lebron James’ti. Uzatmanın son 1 dakikasına bu kez Los Angeles Lakers 6 sayı farkla önde girdi ama San Antonio Spurs biz de iyi geri döneriz dedi ve 7-0’lık seriyle maçı 143-142 kazandılar. Bitime 13 saniye kala Lebron James’in faul çizgisinden 0/2 ile dönmesi ve ardından Patty Mills’den gelen skor maçın sonucunu belirledi.

San Anotino Spurs adına LaMarcus Aldridge (37 sayı 10 ribaund 5 asist) ve DeMar DeRozan (32 sayı 14 asist 8 ribaund) ile öne çıkarken, Los Angeles Lakers’da ise Kyle Kuzma (37 sayı 6 ribaund 3 asist), Lebron James (32 sayı 14 asist 8 ribaund), Lonzo Ball (14 sayı 6 ribaund 6 asist) ve Josh Hart’ın (20 sayı 10 ribaund) çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …