Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka İlk Galibiyetini İstanbul’da Aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 3.hafta mücadelesinde ligin iki galibiyetsiz takımı İstanbul BBSK ile Pınar Karşıyaka İstanbul Cebeci Spor Salonu’nda karşılaştılar. Maçtan galip ayrılan ve ilk galibiyetini hanesine yazdıran taraf Pınar Karşıyaka oldu. Assem Marei ve Erving Walker liderliğinde 89-84’lük skorla galibiyet uzandı İzmir ekibi.

Maça iyi giriş yapan taraf misafir Pınar Karşıyaka oldu, pota altında Marei’yi efektif kullandılar. İBB, Mehmet Yağmur’un organize ettiği ikili oyunlarda Tu Holloway’i bitirici olarak doğru kullanmaya başlayınca rakibini yakalayıp öne geçmeyi de başardı. Maçta tempo çok yükseldi ve takımlar savunma yapmayı unuttular adeta, ilk çeyrek ev sahibinin 27-18’lik üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte İBB hemen farkı çift hanelere çıkarmış olsa da Karşıyaka Berk Uğurlu’nun etkili oyunuyla geri dönüş yaptı ve farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Misafir takımda kısalar devreye girerken Marei de üretime devam etti ve soyunma odasına Pınar Karşıyaka’nın 45-42 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarı ile birlikte İBB, Semih’i boyalı alanda doğru kullanmaya başladı ve Pınar Karşıyaka’nın faul problemi boy göstermeye başladı. Sonrasında Mehmet Yağmur ve Berk Uğurlu’nun karşılıklı sayılarıyla üstünlük sürekli el değiştirdi. Çeyreğin son bölümünde 4.faülünü alan Berk’in yerine giren Walker da arkadaşının kaldığı yerden devam edip üçlüğü gönderince misafir takım son çeyreğe 63-62 önde girmeyi başardı. Final periyotunda çekişmeli mücadele devam etti. Kulig ve Holloway’dn gelen üst üste sayılarla, özellikle Kulig’in etkili üçlükleri ile İBB 79-77 öne geçti. Ancak soon bölümde sahneye Erving Walker ile Assem Marei çıktı yeniden. İki oyuncunun sürüklediği Pınar Karşıyaka hücumlarına karşı çare üretemeyen koç Yavuz ve öğrencileri hücumda da adeta durunca misafir takımdan 10-2’lik seri geldi  ve İstanbul’dan 89-84’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardılar.

Öne çıkan performanslar:
İstanbul BBSK: Damian Kulig 31 sayı (6/7 üçlük), 6 ribaund, 2 asist, Luka Babic 10 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Tu Holloway 27 sayı, 3 ribaund, 3 asist
Pınar Karşıyaka: İlkan Karaman 14 sayı, 6 ribaund, Erving Walker 18 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Assem Marei 25 sayı, 17 ribaund, 2 asist, Berk Uğurlu 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …