Güncel Haberler

Anadolu Efes Bandırma Deplasmanında Farklı Kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi üçüncü hafta maçında Banvit ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 86-62 galip ayrıldı. Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Anadolu Efes 40-30 önde tamamladı.

Anadolu Efes, maçın ilk basketini Micic’in elinden buldu. Beaubois’nın dört sayısı ile üçüncü dakikaya lacivert beyazlılar 7-3 önde girerken, Banvit’in basketleri sonrasında Dunston’ın pota altı isabeti ile beşinci dakika 9-9’luk eşitlik ile geçildi. Bu bölümde Micic ve Motum da skora katkı verirken, kaptan Doğuş’un basketi ile ilk 10 dakikayı takımımız 22-18 önde tamamladı. İkinci periyoda Birkan’ın isabeti ile başlayan Anadolu Efes, 12. dakikayı 24-20 önde geçti. Sertaç ve Motum ile boyalı alanda birer isabet bulan takımımızda Micic’in orta mesafeli isabeti ile 15. dakikada skor 30-24’e gelince ev sahibi Banvit’in molası geldi. Mola dönüşünde 32. sayımız Birkan’dan gelirken, Micic, Buğrahan ve Dunston ile skor üreten lacivert beyazlılar devrenin son 35 saniyesinde maçta farkı ilk kez çift hanelere taşıdı: 38-28. Kalan sürede Motum ile bir basket daha bulan Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 40-30 önde gitti.

İkinci yarıya Simon’un turnikesi ile başlayan Anadolu Efes, kaptan Doğuş ve Beaubois’nın üç sayılık isabetleri ile 23. dakikada skoru 48-34’e getirdi. Rakip takımın üçlüğüne Simon da aynı şekilde yanıt verirken, 24. dakika 51-37’lik skor ile geçildi. Bu skorun ardından Dunston ve Motum ile altışar sayı bulan lacivert beyazlılar üçüncü periyodu 63-51 önde geçti. Final periyodunda Anadolu Efes’in ilk sayısı Dunston ile faul çizgisinde gelirken, Beaubois’nın turnikesi ile 32. dakikayı 66-53’lük skor ile önde geçtik. Dunston’ın şık smacı ile lacivert beyazlılar 33:20’de farkı 15 sayıya yükseltti: 68-53. Beaubois’nın üçlüğü ile 34. dakikada skor 71-53’e gelirken, basket faul pozisyonunda üç sayı çıkaran Dunston, 37. dakikada skoru 74-56’ya getirdi. Buğrahan ve Motum’un sayıları ile maçın on iki dakikasına 79-59’luk skor ile koç Ataman’ın öğrencileri önde girerken, oyuna dahil olan Anadolu Efes’in genç oyuncusu Ömercan da kaydettiği beş sayı ile sezonun ilk sayılarını buldu: 84-59. Son basket ise Anadolu Efes adına Onuralp’ten gelirken, misafir takım konumundaki lacivert beyazlılar karşılaşmadan 86-62 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar:
Banvit: Alex Perez (16 sayı 2 ribaund 5 asist), Jordan Morgan (12 sayı 8 ribaund 2 asist), Devin Oliver (11 sayı 5 ribaund 2 asist)
Anadolu Efes: Brock Motum (18 sayı 7 ribaund 3 asist), Bryant Dunston (16 sayı 8 ribaund), Rodrigue Beaubois (16 sayı)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …