Güncel Haberler

Real Madrid Evinde Rahat Kazandı

Euroleague 3.hafta mücadelesinde Real Madrid Final Four’un bu sezonki ev sahibi Baskonia‘yı ağırladı ve parkeden 97-79 gibi net bir skorla galip ayrılmayı başardı.

İki takım da yay gerisinden yüzdeli bir performansla maça başladı. Dengeyi bozan ise ribaundlardaki üstünlüğü ele geçiren Real Madrid oldu, bir adım öne geçtiler ve çeyreği de 25-19 ile üstün tamamladılar. İkinci çeyreğe de karşılıklı sayılarla başladık ancak Real Madrid savunma kaynaklı sayılarla farkı çift hanelere çıkardı. Baskonia ise Garino ve Huertas’ın penetreleri ile reaksiyon vermekte gecikmedi, yakaladıkları seri ile farkı 3 sayıya kadar çekip maça ortak oldular. Real Madrid bu kez Rudy’i devreye sokarak farkı tekrar kendileri adına güvenli yere çekti ve devreye 52-44 önde girmeyi bildi.

Üçüncü çeyrekte Real Madrid farklı bir silahında daha, Causeur’ü de devreye soktu ve Milano’nun yaklaşmasına izin vermedi ve son çeyreğe de ev sahibinin 74-67 üstünlüğü ile girildi. Final çeyreğinde rakibinin tüm direncini kıran ve kontrolü tamamen eline alan Real Madrid beklentilerin aksine zorlu rakibine karşı 18 sayı farkla çok rahat bir galibiyet elde etti.

Öne çıkan performanslar:
Real Madrid: Sergio Llull (23 sayı 4 asist) ve Rudy Fernandez (14 sayı 2  ribaund), Walter Tavares (7 sayı 11 ribaund 2 asist 4 blok)
Kirolbet Baskonia: Patricio Garino (12 sayı 5 ribaund 2 topçalma), Marcelinho Huertas (14 sayı 3 asist), Luca Vildoza (11 sayı 5 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …