Güncel Haberler

Cedi Osman: “Kimse LeBron Gibi Olamaz”

Minnesota Timberwolves’a karşı kariyer gecesi sonrası Cedi Osman’a malum benzetme yine soruldu. Cleveland Cavaliers’lı yıldızımız tevazuyu elden bırakmadı.

NBA’deki milli yıldızımız Cedi Osman, Minnesota Timberwolves‘a karşı kariyer performansını sergilemesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cleveland Cavaliers‘ın hücumdaki iyi performansına rağmen kaybetmesini savunmadaki istikrarsızlığa bağladı.

“Her maça iyi başlıyoruz. Ama ikinci çeyreklerde çok fazla kayıp yaşıyoruz. Bu ekiple beraber oynamaktan çok keyif alıyorum ve herkesin de keyif aldığını görüyorum. İkinci çeyreğe bakıp daha iyi savunma yapmamız gerektiğini görmemiz lazım. Yine geçiş hücumunu savunma meselesini vurgulayacağım. Oradan çok sayı yedik. Bunlar küçük ama çok önemli şeyler. İkinci maçta da kaybettik ama olsun. Birbirimizle oynamaktan keyif alıyoruz. Bizim için çok eğlenceli bir sezon olacak, genç bir takımız, öğrenecek çok şeyimiz var. Kalpten oynamaya devam edeceğiz.”

Cedi takımın maça dönüşünü de savunmada artan çabaya bağladı:

“Her şey savunmayla başlar. Sert oynamaya başladık, sayı yemedik, onları paslaşırken zorladık. Sonra otomatik olarak hücumda tempomuz arttı, topu iyi dolaştırdık, boş şutları bulduk ve soktuk. Ama her şey savunmayla başladı.”

Milli temsilcimiz ardından yine savunmada kontak kapattıkları ikinci çeyreğin önemine vurgu yapıp geleceğe yönelik konuştu:

“İkinci çeyrekte 40 sayı yedik, Toronto’ya karşı da aynı sorunu yaşamıştık. Sanırım ikinci çeyreklerin bizim için kritik olduğunu söyleyebiliriz. 48 dakika savunma yapmamız gerektiğini öğrenmek zorundayız. Sadece üç çeyrek ya da 20 dakika olmaz. Tabii ki öğreneceğiz. Çok genç bir takımız, kaliteli ve çalışkan oyuncularımız var. Birbirimizle oynamaktan keyif alıyoruz, eğleniyoruz ve öğreneceğiz.”

Kendi bireysel performansındaki yükselişi ise şutuna duyduğu kesin güvene bağladı ama bununla yetinmeyeceğinin de altını çizdi:

“Şutuma tereddütsüz güven duyuyorum. Şutumun gireceğine inanıyorum. Yaz boyunca çok sıkı çalıştım. Öncesinde üçlüğümün çok da iyi olmadığını biliyorum. Yaz boyunca çok çalıştım ve geliştirdim. Ama yine de daha da gelişmem her zaman mümkün, bunu biliyorum. Bu maç da hatalar yaptım, maçı izleyip bu hataları göreceğim ve dersler çıkarıp daha da iyi olmaya çalışacağım.”

Koç Lue’nun geçen sezon LeBron’un oynattığı setleri ve ona kere zaten kimse LeBron James gibi olamaz. NBA’de farklı bir basketbol, farklı bir kültür var. Kendin ya da takımın için bir şeyler yaratman için daha çok alan açılıyor. Tristan Thompson ve Kevin Love’la aramızda iyi bir kimya var. Thompson devrildiğinde üzerime gelirlerse pota altında onu buluyorum. Benim için işleri kolaylaştırıyor. Başta hep kendi şutum için oynuyordum, zamanla çevreyi görmeye başladım. Thompson’a pas atarsam benim üzerime çok gelmiyorlar, bu sefer benim için şut veya turnike bulmak kolaylaşıyor. Diğer oyunculara pozisyon yaratmaktan keyif alıyorum, evet. Çünkü bunu yapabileceğimi biliyorum ve kendime de inanıyorum.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …