Güncel Haberler

Maç Önü / Darüşşafaka Tekfen, Karadağ Temsilcisi Buducnost Voli ile Euroleague’de İlk İç Saha Maçına Çıkıyor!

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague’in ikinci haftasında Karadağ temsilcisi Buducnost Voli Podgorica’yı ağırlıyor. 16 Ekim Salı günü Volkswagen Arena’da oynanacak maç saat 20:15’te başlayacak ve beIN Sports kanalından canlı yayınlanacak.

-Darüşşafaka Tekfen ve Buducnost Turkish Airlines Euroleague ilk haftasında oynadıkları maçlardan mağlup ayrıldı. Darüşşafaka Tekfen, Real Madrid deplasmanından 109-93 mağlup ayrılırken, Buducnost ise kendi evinde Ax Armani Exchange Olimpia Milan’a 71-82 mağlup oldu.

-Real Madrid maçında takımımız adına en skorer isim 18 sayıyla Ray McCallum olurken, Buducnost’ta ise en skorer isim 22 sayıyla Earl Clark oldu.

-Euroleague’e Adriyatik Ligi şampiyonu olarak katılmaya hak kazanan rakibimiz bu sezon kulüp tarihinde ilk kez Euroleague’de mücadele ediyor.

-Darüşşafaka Tekfen bu organizasyona Euroleague adıyla oynanmaya başladığından beri Euroleague’e 3.kere katılıyor.

-Geçen sezon Eurocup çeyrek final serisinde karşılaşan iki takımın oynadığı maçlardan Karadağ’daki maçı 71-78 kazanan ekibimiz, içerde de 57-54 kazanarak rakibini süpürdü ve adını yarı finale yazdırdı.

-Takım kaptanımız Oğuz Savaş, bu maçta 2 ribaund daha alması halinde Euroleague tarihinde 500 ribaunda ulaşmış olacak.

-Buducnost maçı öncesi baş antrenörümüz Ahmet Çakı: “Öncelikle evimizde oynayacağımız ilk Euroleague maçı için çok heyecanlıyız. Sezonun ilk maçı olan Real Madrid maçında heyecanımızı ve isteğimizi ortaya koyduk fakat istediğimiz sonucu alamadık. Açıkçası istediğimiz kadar iyi savunma yapamadık. Buducnost iyi bir takım, iyi bir koçları var ve son iki yılda çok iyi bir kimya yakaladılar. Umarız yarın galip ayrılan taraf biz oluruz ve bu Euroleague sezonundaki ilk galibiyetimizi alırız”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …