Güncel Haberler

Banvit Deplasmanda Gaziantep’e Direndi Ama Nefesi Yetmedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. hafta maçında Banvit, deplasmanda Gaziantep Basketbol’a 73-69 mağlup oldu.

Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan mücadelede karşılıklı sayılarla 5. dakika 9-9’luk eşitlikle geçildi. Kalan bölümde skor üretmekte zorlanan Banvit periyodu 19-12 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Gaziantep Basketbol olurken, ev sahibi ekip 15. dakikada farkı 14’e çıkardı: 30-16. Banvit rakibi karşısında farkı azaltmaya çalışsa da, Gaziantep Basketbol Shaq McKissic’in son saniye basketiyle soyunma odasına 38-26 üstün giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken Gaziantep Basketbol 25. dakikayı 49-37 üstün geçti. Kalan bölümde de Banvit farkı kapatamayınca Gaziantep ekibi final periyoduna 58-45 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe üst üste bulduğu sayılarla başlayan Banvit 32. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 58-49. Bandırma temsilcisi bu dakikadan sonra da hücumda ve savunmada etkili oldu ve 36. dakikada Devin Oliver’ın basketiyle skoru 63-58’e getirdi. Kalan dakikalarda Banvit farkı daha da kapatma şansını yakalasa da bunda başarılı olamadı ve sahadan 73-69’luk mağlubiyetle ayrıldı.

Öne çıkan performanslar:
Gaziantep: Sarunas Vasiliauskas (18 sayı), Shaq McKissic (17 sayı 4 ribaund), Tonye Jekiri (15 sayı 15 ribaund 2 asist)
Banvit: Jordan Morgan (15 sayı 10 ribaund), Marcus Thornton (14 sayı 2 ribaund), Rıdvan Öncel (12 sayı 3 ribaund 3 asist)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …